Rchr
J-GLOBAL ID:200901097154623827   Update date: Sep. 01, 2020

Kensaku Takara

Takara Kensaku | Kensaku Takara
Affiliation and department:
Other affiliations (2):
Research field  (2): Food sciences ,  Applied biochemistry
Research keywords  (5): 食品化学 ,  廃棄物利用 ,  天然物化学 ,  食品分析 ,  食品機能
Research theme for competitive and other funds  (9):
  • 2014 - 2015 水熱分解物中のポリフェノール同定
  • 1900 - 2015 琉球地方の食用植物に含まれる有用成分の研究
  • 2013 - 2014 人工消化液によるさとうきび糖蜜抽出物の分解生成物
  • 2012 - 2013 精油中の抗菌成分探索に関する共同研究
  • 2011 - 2012 ジャトロファ油を原料としたバイオサーファクタントの生産に関する研究
Show all
Papers (49):
MISC (78):
Patents (2):
  • チロシナーゼ活性阻害剤およびこれを含有する美白化粧料
  • no_title
Books (1):
  • A Guidebook forSugarcane in Japan
    その他の出版機関 2005
Lectures and oral presentations  (16):
  • 包装形態の異なる黒糖の保存に伴うフレーバー特性の変化
    (日本食品科学工学会第66回大会 2019)
  • へちまのGABA含量と部位,受粉後日数,加熱条件の関係
    (日本食品保蔵科学会第68回大会 2019)
  • モデル黒糖製造中におけるアクリルアミド生成に影響を与える因子
    (平成30年度日本食品科学工学会西日本支部大会 2018)
  • SHRにおけるへちまGABAの血圧上昇抑制効果と調理の影響
    (平成30年度日本食品科学工学会西日本支部大会 2018)
  • 沖縄県内における未活用天然資源探索およびホウビカンジュ(Nephrolepis biserrata)からの抗酸化物質の分離同定
    (平成30年度日本食品科学工学会西日本支部大会 2018)
more...
Education (2):
  • - 1995 University of the Ryukyus
  • - 1993 University of the Ryukyus
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture (Kagoshima University)
Work history (4):
  • 2018/12/01 - 現在 University of the Ryukyus, Faculty of Agriculture, Department of Subtropical Biochemistry and Biotechnology, Food Science and Nutrition, Professor
  • 2009/04/01 - 2018/11/30 University of the Ryukyus, Faculty of Agriculture, Department of Subtropical Biochemistry and Biotechnology, Food Science and Nutrition, Associate Professor
  • 2007/04/01 - 2009/03/31 University of the Ryukyus, Faculty of Agriculture, Bioscience and Biotechnology, Applied Biochemistry, Associate Professor
  • 1998/05/01 - 2007/03/31 University of the Ryukyus, Faculty of Agriculture, Bioscience and Biotechnology, Applied Biochemistry, Research Assistants
Committee career (1):
  • 1998/05 - 南方資源利用技術研究会 庶務幹事
Association Membership(s) (3):
日本食品保蔵科学会 ,  Japan Society for Bioscience, Biotechnokongy, and Agrochemis ,  Japanese Society for Food Science and Technology
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page