Art
J-GLOBAL ID:200902272464157680   Reference number:04A0740815

活けしめ脱血によるカツオなどの品質向上に関する研究

Author (1):
Material:
Volume: 70  Issue:Page: 678-681  Publication year: Sep. 15, 2004 
JST Material Number: F0898A  ISSN: 0021-5392  CODEN: NSUGAF  Document type: Article
Article type: 文献レビュー  Country of issue: Japan (JPN)  Language: JAPANESE (JA)
Thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
Keywords indexed to the article.
All keywords is available on JDreamIII(charged).
On J-GLOBAL, this item will be available after more than half a year after the record posted. In addtion, medical articles require to login to MyJ-GLOBAL.
,...
Semi thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
Keywords indexed to the article.
All keywords is available on JDreamIII(charged).
On J-GLOBAL, this item will be available after more than half a year after the record posted. In addtion, medical articles require to login to MyJ-GLOBAL.
,...
   To see more with JDream III (charged).   {{ this.onShowAbsJLink("http://jdream3.com/lp/jglobal/index.html?docNo=04A0740815&from=J-GLOBAL&jstjournalNo=F0898A") }}
JST classification (2):
JST classification
Category name(code) classified by JST.
Fishing methods  ,  Animal aquatic foods 
Reference (19):
  • 1) 天野慶之, 尾藤方通, 河端俊治. 漁獲直後の処理方法が肉質に及ぼす影響—I, ソーダガツオ筋肉の解糖作用の相違について. 日水誌 1953; 19: 487-498.
  • 2) 藤巻正生, 古城健三. 漁獲直後の処理方法が肉質に及ぼす影響—II, ソーダガツオ筋肉の酸可溶性燐酸化合物の変化に就いて. 日水誌 1953; 19: 499-504.
  • 3) 斉藤 要, 日高富男. 魚類の肉質変化に関する生化学的研究—I, 漁獲直後のmyosin区と解糖関与物質の変化について. 鹿児島大学水産学部紀要 1955; 4: 90-93.
  • 4) 山田金次郎, 原田勝彦, 河原敏明, 伊東良太郎, 塚本真一. 直殺ならびに苦悶死ハマチにおける死後硬直とATP分解について. 下関水産大学校紀要 1983; 31: 59-64.
  • 5) 岡 弘康, 大野一仁, 二宮順一郎. 養殖ハマチの致死条件と冷蔵中における魚肉の硬さとの関係. 日水誌 1990; 54: 1673-1678.
more...
Terms in the title (5):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.

Return to Previous Page