Pat
J-GLOBAL ID:200903024209831700

食品の鮮度保持方法及び食品の貯蔵方法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Agent (1): 加藤 静富 (外2名)
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):1999218398
Publication number (International publication number):2001017074
Application date: Aug. 02, 1999
Publication date: Jan. 23, 2001
Summary:
【要約】【課題】本発明は、鮮度保持の良好な食品の鮮度保持方法を提供することを目的としている。【解決手段】食品の鮮度保持方法は、茶抽出液を含む水溶液を食品に接触させて、該食品の鮮度を保持するものである。
Claim (excerpt):
茶抽出液を含む水溶液を食品に接触させて、該食品の鮮度を保持することを特徴とする食品の鮮度保持方法。
IPC (4):
A23B 4/00 ,  A23B 4/08 ,  A23L 3/3472 ,  A23L 3/3544
FI (4):
A23B 4/00 H ,  A23B 4/08 C ,  A23L 3/3472 ,  A23L 3/3544
F-Term (8):
4B021LW03 ,  4B021LW04 ,  4B021MC01 ,  4B021MC03 ,  4B021MK01 ,  4B021MK05 ,  4B021MK25 ,  4B021MP02
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (10)
  • 鮮度保持および/または消臭能を有する氷
    Gazette classification:公開公報   Application number:特願平10-069941   Applicant:第一化成産業株式会社
  • 特開平2-031641
  • 食品における核酸旨味成分保持剤
    Gazette classification:公開公報   Application number:特願平8-266870   Applicant:鐘淵化学工業株式会社
Show all

Return to Previous Page