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J-GLOBAL ID:201301017527489920   Update date: Feb. 14, 2024

TOSHIYA HAYASHI

ハヤシ トシヤ | TOSHIYA HAYASHI
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): http://www-agr.meijo-u.ac.jp/cgi-bin/labo11/index.html
Research field  (3): Food sciences ,  Food sciences ,  Food sciences
Research keywords  (7): 機能性 ,  おいしさ ,  安心・安全 ,  レトルト ,  発酵 ,  食品加工 ,  畜産食糧資源(主に食肉・乳)
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2016 - 2018 Exploration of nutritional prophylaxis against mental disorders mediated by the alteration of gut microbiota
  • 2005 - 2007 高付加価値型レトルト食肉製品の創出
Papers (62):
  • HACCP institutionalization. Journal of Antibacterial and Antifungal Agents. 2022. 50. 5. 197-203
  • T. Murahashi, M. Nagasawa, S. Haga and T. Hayashi. Palatability and physicochemical properties of sausages prepared via lactic acid fermentation and drying at low temperature. Animal Science Journal. 2020. 91. 1. e13446
  • T. Hayashi. Study on the functionalities of muscle and meat protein. Jpn. Meat Science. 2020. 61. 1. 25-35
  • T. Murahashi, S. Haga, M. Nagasawa and T. Hayashi. Palatability of sausages inoculated with lactic acid bacteria capable of forming lactic acid at low temperature. Journal of Research Institute of Meijo University. 2020. 18. 87-95
  • T. Murahashi, M. Nagasawa, S. Haga and T. Hayashi. Functional property of sausages inoculated with lactic acid bacteria capable of forming lactic acid at low temperature. Jpn. Meat Science. 2018. 59. 1. 101-103
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MISC (42):
Books (6):
  • Application and function of milk, meat and egg.
    IK-publishing 2018
  • Stabilization and functionality of gel & aplied developmen for next generaton.
    Technical Information Institute Co. 2013
  • Illustration Food and Health
    2008
  • Encyclopedia of Food
    Asakurashoten Co. 2001
  • The road to meat science
    Self-publishing Fukuoka 2000
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Lectures and oral presentations  (116):
  • 脂肪分組成の異なるソフトクリームを用いた性状比較に関する研究
    (2019年度 日本食品科学工学会 中部支部大会 2019)
  • LPS誘導性の慢性ストレスによる意欲減退モデルの構築
    (第25回Hindgut Club Japan 2019)
  • 豚肉に含まれる血圧上昇抑制ペプチドの探索
    (第25回Hindgut Club Japan 2019)
  • 発酵乳ホエーの血圧上昇抑制メカニズムの探索
    (第25回Hindgut Club Japan 2019)
  • 身体に効くおいしい食肉
    (日本農芸化学会 サイエンスカフェ 2019)
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Education (3):
  • - 2001 九州大学大学院 農学研究科 畜産学専攻博士後期課程
  • - 1994 名城大学大学院 農学研究科 (農学専攻)修士課程
  • - 1992 名城大学 農学部 農芸化学科
Professional career (1):
  • Ph D (Kyushu University)
Work history (11):
  • 2011/04 - 2012/04 Max-Rubner Institut, Standort Kulmbach Guest researcher
  • 2009/04 - 名城大学大学院 農学研究科農学専攻 准教授
  • 2007/04 - 名城大学 農学部応用生物化学科 准教授
  • 2006/04 - 2007/03 名城大学 農学部応用生物化学科 助教授
  • 2006/04 - 文部科学省 名城大学大学院 農学研究科農学専攻 助教授
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Committee career (18):
  • 2020/04 - 日本食品科学工学会 理事
  • 2020/04 - 日本食品科学工学会 中部支部 副支部長
  • 2019/04 - 2020/03 日本畜産学会 2019年度日本畜産学会奨励賞選考委員
  • 2019/04 - ICoMST2022 Organizing Comittee
  • - 2019/03 ICoMST2022準備委員会委員
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Awards (3):
  • 2019/06/12 - 公益財団法人 伊藤記念財団 伊藤記念財団賞(第4回) 筋肉・食肉タンパク質の機能・加工特性に関する研究
  • 2018/09/15 - 日本農芸化学会中部支部 企業奨励賞(日本農芸化学会中部支部 第183回例会) 想起誘導モデルを用いた記憶障害のバイオマーカーの探索
  • 2011/12/10 - 日本食品科学工学会中部支部 優秀発表賞(平成23年度日本食品科学工学会中部支部大会@静岡) 主原料の異なるホイップドクリームの性状変化
Association Membership(s) (6):
東海畜産学会 ,  環境管理技術研究会 ,  Japan Association of Food Preservation Scientists ,  日本農芸化学会 ,  日本畜産学会 ,  日本食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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