Rchr
J-GLOBAL ID:201301097975947194   Update date: Oct. 03, 2024

Yamamoto Kenta

ヤマモト ケンタ | Yamamoto Kenta
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (1): 香気成分、ポリメトキシフラボノイド、カンキツ
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 2013 - 2016 Biotransformation of naturally occurring polymethoxyflavones and the effect of cooking processing on their anti-oxidative activity.
Papers (11):
more...
MISC (50):
  • 山本健太, 太田英明. 特産カンキツの香気成分およびフラボノイド成分による特性評価. 食品と容器. 2023. 64. 438-444
  • 山本健太, 武曽(矢羽田)歩, 吉元あや美, 石田弘穂. フラボノイド成分および香気成分を指標とする沖縄県産カンキツの特性評価. 果汁協会報. 2023. 776. 2-16
  • 石田弘穂, 山本健太, 吉元あや美, 武曽歩, 太田英明. 柿カットフルーツの官能評価と品質特性に与える保存温度の影響 : 色調および硬さに着目して. 中村学園大学・中村学園大学短期大学部研究紀要. 2022. 54. 155-159
  • 吉元あや美, 山本健太, 武曽歩, 大和孝子, 太田英明. コーヒー抽出液の品質成分が官能評価に及ぼす影響 : 学生パネルと熟練パネルの比較. 中村学園大学・中村学園大学短期大学部研究紀要. 2022. 54. 149-153
  • 吉元あや美, 武曽歩, 山本健太, 舩越淳子, 太田英明. 植物性食品素材からのフラボノイド成分の酸加水分解条件と抽出条件の設定. 中村学園大学・中村学園大学短期大学部研究紀要. 2021. 53. 175-178
more...
Books (2):
  • 健康・栄養科学シリーズ 食べ物と健康 食品の科学 (改訂第3版) 第9章 油脂,調味料,香辛料,嗜好飲料の分類と成分 C.調味料
  • 健康・栄養科学シリーズ 食べ物と健康 食品の加工 (改訂第2版) 第9章 油脂,調味料,香辛料,嗜好飲料の栄養と加工 C.調味料
Lectures and oral presentations  (27):
  • 糖転移ヘスペリジンの吸収に難消化性オリゴ糖の単独継続摂取が及ぼす影響
    (日本食品科学工学会西日本支部令和5年度支部大会 2023)
  • アオモジ葉熱水抽出物のα-グルコシダーゼ阻害機序の解明ならびに血糖上昇抑制作用の検討
    (2023年度日本栄養・食糧学会九州・沖縄支部大会 2023)
  • 生育過程におけるシークワシャー果実の香気およびフラボノイド成分の変化
    (第64回(令和5年度)果汁技術研究発表会 2023)
  • カンキツ果汁(カボス・ダイダイ)の香気がヒトの精神的ストレスに与える影響
    (日本食品科学工学会第70回記念大会 2023)
  • 輸入品を中心とした濃縮リンゴ果汁の品質特性~国産と外国産の比較~
    (日本食品保蔵科学会第72回大会 2023)
more...
Education (3):
  • 2010 - 2013 Nakamura Gakuen University Graduate School of Nutritional Sciences
  • 2008 - 2010 Nakamura Gakuen University Graduate School of Nutritional Sciences
  • 2004 - 2008 Nakamura Gakuen University Faculty of Nutritional Sciences Department of Nutritional Sciences
Professional career (1):
  • 博士(栄養科学) (中村学園大学大学院)
Work history (4):
  • 2020/04 - 現在 中村学園大学栄養科学部フード・マネジメント学科 講師
  • 2017/04 - 2020/03 Nakamura Gakuen University Faculty of Nutritional Sciences, Department of Nutritional Sciences
  • 2015/04 - 2017/03 Nakamura Gakuen University Faculty of Nutritional Sciences, Department of Nutritional Sciences
  • 2013/04 - 2015/03 Nakamura Gakuen University Faculty of Nutritional Sciences, Department of Nutritional Sciences
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page