Pat
J-GLOBAL ID:201303040175222650

アンヒドロ糖の製造方法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Agent (2): 大家 邦久 ,  林 篤史
Gazette classification:特許公報
Application number (International application number):2005297133
Publication number (International publication number):2007106685
Patent number:5131801
Application date: Oct. 12, 2005
Publication date: Apr. 26, 2007
Claim (excerpt):
【請求項1】 単糖、単糖が2〜10個結合した少糖あるいはこれらの配糖体の中から選ばれる少なくとも1種の糖化合物原料を、沸点150°C以上の非プロトン性有機溶媒の存在下、常圧下で100°C〜300°Cの温度で加熱することを特徴とする下記一般式(1) 及び一般式(2) で示されるアンヒドロ糖の製造方法。
IPC (1):
C07H 3/10 ( 200 6.01)
FI (1):
C07H 3/10
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (3)
  • アンヒドロ糖の製造方法
    Gazette classification:公開公報   Application number:特願2004-205787   Applicant:独立行政法人産業技術総合研究所, 国立大学法人金沢大学, 国立大学法人北海道大学
  • レボグルコサンの製造方法
    Gazette classification:公開公報   Application number:特願2002-156791   Applicant:関西ティー・エル・オー株式会社
  • 特開平2-101093
Article cited by the Patent:
Return to Previous Page