Pat
J-GLOBAL ID:201503037293396373
エルゴチオネイン含有組成物
Inventor:
,
,
,
Applicant, Patent owner:
,
Agent (6):
岩瀬 吉和
, 小野 誠
, 金山 賢教
, 坪倉 道明
, 重森 一輝
, 城山 康文
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):2013263451
Publication number (International publication number):2015116173
Application date: Dec. 20, 2013
Publication date: Jun. 25, 2015
Summary:
【課題】 エルゴチオネインを産生することが新たに見出された担子菌から得られたエルゴチオネイン含有組成物を提供すること。【解決手段】 スエヒロタケ属またはツリガネタケ属に属する担子菌を菌糸体培養し、生成した菌糸体を含むことを特徴とするエルゴチオネイン含有組成物を得る。好適な前記担子菌が、スエヒロタケ(Schizophyllum commune)またはツリガネタケ(Fomes fomentarius)である。【選択図】 なし
Claim (excerpt):
スエヒロタケ属またはツリガネタケ属に属する担子菌を菌糸体培養し、生成した菌糸体を含むことを特徴とするエルゴチオネイン含有組成物。
IPC (5):
C12P 17/10
, A23L 1/30
, A61K 8/64
, A61K 8/97
, A61Q 19/00
FI (5):
C12P17/10
, A23L1/30 Z
, A61K8/64
, A61K8/97
, A61Q19/00
F-Term (13):
4B018MD81
, 4B018MD82
, 4B018ME06
, 4B018MF13
, 4B064AE03
, 4B064AE48
, 4B064CA05
, 4B064DA01
, 4B064DA10
, 4B064DA20
, 4C083AA031
, 4C083AD411
, 4C083CC01
Patent cited by the Patent:
Cited by applicant (4)
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キノコ由来の組成物
Gazette classification:公開公報
Application number:特願2010-091798
Applicant:ゲオール化学株式会社
-
抗微生物物質産生・分泌促進剤
Gazette classification:公開公報
Application number:特願2011-045604
Applicant:国立大学法人北海道大学, 株式会社スリービー
-
発酵梅の製法およびそれにより得られた発酵梅
Gazette classification:公開公報
Application number:特願2006-262812
Applicant:学校法人武庫川学院
-
キノコの栽培方法
Gazette classification:公開公報
Application number:特願2001-067661
Applicant:日本製紙株式会社
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Cited by examiner (4)
-
キノコ由来の組成物
Gazette classification:公開公報
Application number:特願2010-091798
Applicant:ゲオール化学株式会社
-
抗微生物物質産生・分泌促進剤
Gazette classification:公開公報
Application number:特願2011-045604
Applicant:国立大学法人北海道大学, 株式会社スリービー
-
発酵梅の製法およびそれにより得られた発酵梅
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Application number:特願2006-262812
Applicant:学校法人武庫川学院
-
キノコの栽培方法
Gazette classification:公開公報
Application number:特願2001-067661
Applicant:日本製紙株式会社
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Article cited by the Patent:
Cited by applicant (1)
-
Comparative Study of Contents of several Bioactive Components in Fruiting Bodies and Mycelia of Culi
Cited by examiner (1)
-
Comparative Study of Contents of several Bioactive Components in Fruiting Bodies and Mycelia of Culi
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