Rchr
J-GLOBAL ID:201601009333034019   Update date: Sep. 17, 2021

Tomita Satoru

トミタ サトル | Tomita Satoru
Affiliation and department:
Job title: Researcher
Research field  (2): Food sciences ,  Applied microbiology
Research keywords  (6): metabolomic analysis ,  NMR ,  metabolomics ,  lactic acid bacteria ,  fermented food ,  microorganism
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2018 - 2021 独自発酵技術による日本オリジナル・ナチュラルチーズの開発
  • 2018 - 2021 マルチオミクス解析による地域伝統発酵食品の化学的・微生物学的特徴の解明
  • 2016 - 2021 地域の農林水産物・食品の機能性発掘のための研究開発
  • 2015 - 2018 マウス加齢性難聴を指標とした抗老化食品素材の短期間スクリーニング評価
  • 2013 - 2018 国産農産物の潜在的品質の評価技術の開発
Show all
Papers (35):
more...
MISC (14):
more...
Patents (5):
Books (1):
  • 食品分野におけるメタボリックプロファイリング
    2021
Education (1):
  • 2007 - 2010 Graduate School of Tokyo University of Agriculture
Professional career (1):
  • 博士(農芸化学) (東京農業大学)
Work history (5):
  • 2018/04 - 現在 NARO Food Research Institute
  • 2015/04 - 2018/03 NARO Food Research Institute
  • 2013/11 - 2015/03 NARO National Food Research Institute
  • 2011/06 - 2013/10 NIZO food research / Top Institute Food and Nutrition Health Division Postdoc researcher
  • 2010/05 - 2010/12 NIHS
Committee career (2):
  • 2018/04 - 現在 メタボロームシンポジウム2019 大会委員
  • 2018/04 - 現在 日本乳酸菌学会 大会委員
Awards (2):
  • 2016/10 - The Japan Society for Analytical Chemistry Hot Article Award Analytical Science Direct Imaging of Carboxymethyl Cellulose-mediated Aggregation of Lactic Acid Bacteria Using Dark-field Microscopy
  • 2009/07 - 日本乳酸菌学会 2009年度大会若手優秀発表賞 Lactobacillus plantarum種内における細胞壁テイコ酸の構造多様性と合成遺伝子の比較解析
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page