Pat
J-GLOBAL ID:201703016279477180

HEMF高含有発酵食品の製造法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Agent (5): 特許業務法人アルガ特許事務所 ,  高野 登志雄 ,  中嶋 俊夫 ,  村田 正樹 ,  山本 博人
Gazette classification:特許公報
Application number (International application number):2013015210
Publication number (International publication number):2014143964
Patent number:6049015
Application date: Jan. 30, 2013
Publication date: Aug. 14, 2014
Claim (excerpt):
【請求項1】アルコールデヒドロゲナーゼ1遺伝子の機能を欠損した、サッカロマイセス・セレビシエ及びチゴサッカロマイセス・ルキシーからなる群より選ばれる酵母を、ペントース、アミノ酸及びグルコースを含有する培地中で培養することを特徴とする4-ハイドロキシ-2(又は5)-エチル-5(又は2)-メチル-3(2H)-フラノンの製造法。
IPC (9):
C12P 17/04 ( 200 6.01) ,  C12C 11/02 ( 200 6.01) ,  C12G 3/02 ( 200 6.01) ,  C12J 1/00 ( 200 6.01) ,  A23L 11/20 ( 201 6.01) ,  A23L 27/50 ( 201 6.01) ,  C12N 15/09 ( 200 6.01) ,  C12R 1/865 ( 200 6.01) ,  C12R 1/645 ( 200 6.01)
FI (9):
C12P 17/04 ZNA ,  C12C 11/02 ,  C12G 3/02 119 G ,  C12J 1/00 Z ,  A23L 11/20 107 ,  A23L 27/50 103 Z ,  C12N 15/00 A ,  C12R 1:865 ,  C12R 1:645
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (1)
Article cited by the Patent:
Cited by examiner (1)
  • Bioscience Biotechnology and Biochemistry

Return to Previous Page