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J-GLOBAL ID:201801008160265590   Update date: Apr. 16, 2024

Morishita Saho

モリシタ サホ | Morishita Saho
Affiliation and department:
Job title: 助教
Research field  (2): Molecular biology ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (5): リハビリテーション ,  脳梗塞 ,  食育 ,  鹿肉 ,  糖代謝
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2023 - 2026 神経系障害動物の脱髄と運動動作の関係性を調べる評価系の開発と経頭蓋電気刺激の影響
  • 2023 - 2025 神経系障害動物の脱髄と運動動作の関係性を調べる評価系の開発と経頭蓋電気刺激の影響
  • 2020 - 2023 Effect of rehabilitation on the white matter and evaluation of motor function using 3D motor analysis in the rat model of cerebral infarction.
  • 2019 - 2022 ケトン食が抗腫瘍免疫能を賦活化し、腫瘍の成長・予後を改善するメカニズム
  • 2014 - 2017 The roles of exercises on motor recovery and neuronal reorganization reltated with GABA systems in the focal motor stroke rats
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Papers (6):
MISC (1):
  • 吉川輝, 森下紗帆, 森下紗帆, 外村和也, 梅村和夫, 大滝博和, 泉崎雅彦, 熊田竜郎. 大脳皮質感覚運動領域における限局的脳梗塞モデルラットの運動学的な歩行分析. 日本基礎理学療法学会学術大会プログラム・抄録集(Web). 2019. 24th
Patents (1):
  • 該当なし
Books (1):
  • 改訂 調理学 実習・実験ー基礎から応用までー 第5次改訂版
    株式会社 時事通信出版局 2023
Lectures and oral presentations  (5):
  • Survey on various cooking methods and traditions of home cooking in JSCS Kanto Branch Nationwide survey: The impact of time spent with grandparents on dietary lifestyle
  • Behavioral evaluation of rat with focal cerebral infarction by 3D kinematic analysis
    (2022)
  • 高齢者の食事支援のための 冷凍野菜を使った調理方法の検討
    (一般社団法人日本調理科学会2019年度大会 2019)
  • 麹菌を使用したジビエ肉の調理法の提案 ~家庭への消費拡大に向けてのレシピ集作成~
    (日本栄養改善学会東海支部会学術総会 2019)
  • 運動皮質梗塞ラットの運動機能回復と神経新生を促がす 運動負荷法の検討
    (第135回日本薬理学会東海部会 2016)
Works (1):
  • 該当なし
Education (3):
  • 2012 - 2018 Hamamatsu University School of Medicine
  • 2009 - 2011 University of Shizuoka
  • 2005 - 2009 Tokoha University Faculty of Health Promotional Sciences Department of Health and Nutritional Sciences
Professional career (1):
  • 医学博士 (浜松医科大学)
Work history (2):
  • 2019/04 - 現在 Tokoha University Faculty of Health Promotional Sciences Department of Health and Nutritional Sciences research associate
  • 2011/04 - 2019/03 Tokoha University Faculty of Health Promotional Sciences, Department of Health and Nutritional Sciences
Committee career (1):
  • 該当なし
Awards (1):
  • 該当なし
Association Membership(s) (4):
和食文化国民会議 ,  THE JAPAN ASSOCIATION FOR THE INTEGRATED STUDY OF DIETARY HABITS ,  The Japan Society of Cookery Science ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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