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J-GLOBAL ID:201801016900391260   Update date: Aug. 09, 2024

Maeda Naoyuki

マエダ ナオユキ | Maeda Naoyuki
Affiliation and department:
Job title: 准教授
Research field  (4): Nutrition and health science ,  Hygiene and public health (laboratory) ,  Food sciences ,  Molecular biology
Research keywords  (4): 畜産物利用 ,  食肉科学 ,  質量分析 ,  ステロイドホルモン
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2022 - 2025 アカエゾマツの香りが妊娠・出産・成長に与える効果
  • 2021 - 2022 骨格筋のミトコンドリアの立体構造解析手法の確立と畜産応用
  • 2019 - 2020 硫酸抱合動態に基づいた胎盤における局所型ステロイドホルモン合成かく乱機構の解明
  • 2018 - 2019 肝臓における硫酸抱合反応の包括的理解に向けた研究
Papers (39):
  • Jumpei Fujiki, Naoyuki Maeda, Kosuke Yamaguchi, Yuya Ohtsuki, Hidetomo Iwano. DNA methylation of Ad4BP/SF-1 suppresses Cyp11a1 and StAR transcripts in C2C12 myoblasts. Molecular and cellular endocrinology. 2024. 593. 112336-112336
  • 中島 景, 栃村まい, 寺田透弥, 前田尚之, 舩津保浩, 大谷克城, 小泉次郎, 阿部 茂, 横田 博, 山口昭弘. アカエゾマツ芳香蒸留水のメラニン産生抑制作用と抗ピロリ菌活性. 日本香粧品学会誌. 2024. 48. 2. 1-7
  • 矢島 絢介, 鈴木 崇広, 長谷川 靖洋, 前田 尚之, 岩崎 智仁, 山口 昭弘. 湿塩漬法によるラックスハム製造過程における肉組織への細菌類侵入. 食肉の科学. 2024. 65. 1. 31-37
  • Emi FUJII, Hotaka HASHIMOTO, Shin-ichiro FUKUMOTO, Naoyuki MAEDA, Yasuhiro HASEGAWA, Tomohito IWASAKI, Marina HOSOTANI, Hiromi UEDA, Takafumi WATANABE. Morphological and biochemical characterization of Holstein cow skin at the tail root region susceptible to Chorioptes bovis and texanus parasitism. Journal of Veterinary Medical Science. 2024. 86. 8. 877-884
  • Takahiro Ieko, Jumpei Fujiki, Yasuhiro Hasegawa, Tomohito Iwasaki, Hidetomo Iwano, Naoyuki Maeda. Mechanism of Skeletal Muscle Atrophy by Muscle Fiber Types in Male Rats under Long-term Fasting Stress. Steroids. 2023. 109328-109328
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MISC (4):
Lectures and oral presentations  (93):
  • 絶食下における雄ラットの骨格筋線維タイプの違いによる萎縮メカニズム
    (第96回日本生化学会大会 2023)
  • ブロイラー異常硬化胸肉発現と胸肉内血管分布の関係
    (日本畜産学会第131回大会 2023)
  • ブロイラー異常硬化胸肉における神経筋接合部の変化について
    (日本畜産学会第131回大会 2023)
  • 絶食ストレスにおける雄ラットの筋線維タイプ別骨格筋萎縮メカニズム
    (日本畜産学会第131回大会 2023)
  • 主原料と発酵法が北海道魚醬油の品質特性に与える影響
    (日本食品科学工学会第70回記念大会 2023)
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Education (4):
  • 2006 - 2014 Rakuno Gakuen University
  • 2001 - 2002 Rakuno Gakuen University Graduate School Department of Dairy Science
  • 1999 - 2001 Rakuno Gakuen University Graduate School Department of Dairy Science
  • 1994 - 1998 Rakuno Gakuen University Faculty of Dairy Science Department of Food Science
Professional career (1):
  • 博士(獣医学) (酪農学園大学)
Work history (7):
  • 2020/04 - 現在 Rakuno Gakuen University College of Agriculture, Food and Environment Sciences Department of Food Science and Human Wellness
  • 2019/04 - 2020/03 Rakuno Gakuen University College of Agriculture, Food and Environment Sciences Department of Food Science and Human Wellness
  • 2018/04 - 2019/03 Rakuno Gakuen University College of Agriculture, Food and Environment Sciences Department of Food Science and Human Wellness
  • 2015/02 - 2018/03 株式会社 化合物安全性研究所 化学分析室 室長
  • 2005/01 - 2015/01 一般社団法人 食肉科学技術研究所 技術部試験研究課
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Committee career (3):
  • 2021/04 - 2023/03 北海道草地畜産学会 編集幹事
  • 2020 - 2022 第68回国際食肉科学技術会議(International Congress of Meat Science and Technology、ICoMST) 実行委員会
  • 2007/04 - 2014/03 日本食肉研究会 庶務
Awards (5):
  • 2023/02 - ANIMAL SCIENCE JOURNAL Top Cited Article 2021-2022 Accumulation of lipofuscin in broiler chicken with wooden breast
  • 2020/10 - 農水省 林野庁 ウッドデザイン賞団体受賞
  • 2020/09 - 第163回日本獣医学会学術集会 生理学・生化学分科会 奨励賞
  • 2015/09 - 日本畜産学会 第120回日本畜産学会優秀発表賞
  • 2014/10 - 日本生化学会 第87回日本生化学会大会若手優秀発表賞
Association Membership(s) (5):
日本食品衛生学会 ,  Japan Society for Meat Science and Technoligy ,  JAPANESE SOCIETY OF ANIMAL SCIENCE ,  THE JAPANESE BIOCHEMICAL SOCIETY ,  北海道畜産草地学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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