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J-GLOBAL ID:201801018472301378   Update date: Feb. 28, 2024

Maki Suzuki

スズキ マキ | Maki Suzuki
Affiliation and department:
Other affiliations (1):
Homepage URL  (1): https://hiris.pu-hiroshima.ac.jp/profile/ja.d3ab33ba8dc72ed1.html
Research field  (2): Nutrition and health science ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 食に関する指導 ,  栄養教諭 ,  栄養教育 ,  食育 ,  学校栄養教育 ,  食生活
Papers (25):
  • WATAKABE Nao, FURUTA Ayumi, SUZUKI Maki, SUGIYAMA Sumi. The Composition of Food Served at Banquets for Mōri Motonari during the Warring States Period, as Shown by the Mōri Motonari-kō Yamaguchi go-Gekō no Setsu Kyōō Shidai and Mino Kagami. Journal of Home Economics of Japan. 2023. 74. 11. 648-659
  • 塩田良子, 鈴木麻希, 松本茜, 熊谷陽子, 門戸千幸, 遠藤(山岡)雅子, 遠藤(山岡)雅子, 杉山寿美, 杉山寿美. Status of Dietary Education Provided by Nutrition Teachers for Different Subject: Conclusions from the Hiroshima Prefecture Dietary Education Implementation Survey. 日本食育学会誌. 2022. 16. 2. 83-94
  • 石橋ちなみ, 松本茜, 戸松美紀子, 鈴木麻希, 杉山寿美. Effect of Salt Reduction on Rupture, Sensory and Rheological Properties of Beef Patties. 日本調理科学会誌. 2022. 55. 1. 11-18
  • 塩田良子, 鈴木麻希, 松本茜, 熊谷陽子, 門戸千幸, 遠藤(山岡)雅子, 遠藤(山岡)雅子, 杉山寿美, 杉山寿美. Status of Dietary Education Provided by Nutrition Teachers for Different Subject: Conclusions from the Hiroshima Prefecture Dietary Education Implementation Survey. 日本食育学会誌. 2022. 16. 2. 印刷中
  • 岡本洋子, 多山賢二, 鈴木麻希, 森久瞳, 古田歩, WANG Run, 谷本昌太. Comparison of Taste in Japanese Stock: Biochemical Components and Sensory Analysis of Handmade Stock and Instant Packet Bonito-Kelp Stock. 日本調理科学会誌. 2022. 55. 3. 155-163
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MISC (5):
  • 塩田良子, 鈴木麻希, 渡壁奈央, 熊谷陽子, 門戸千幸, 遠藤(山岡)雅子, 大田和子, 石本有士, 杉山寿美. COVID-19対策を講じた給食の時間に対する児童の思いと栄養教諭の食に関する指導の関係. 県立広島大学地域創生学部紀要. 2022. 1. 1-12
  • 山内有信, 荒木彩, 鈴木麻希, 三浦康平, 村上淳. 大学生における食習慣と「心の健康」の関係に関する概要分析. 食育学研究. 2019. 13. 2. 17-25
  • The gender differences about the relation of a dietary habit and mental health, in university student(Bulletin-1). 2019. 2. 2. 1-16
  • Individuals' perceptions of meals and dishes, and images of dietitian-planned menus. 2019. 14. 14. 37-47
  • The study of nutritional intake in junior volleyball players. 2018. 70. 70. 51-56
Lectures and oral presentations  (33):
  • COVID-19対策下の給食時間における児童・生徒の思い -広島県 食に関する実態調査の結果から-
    (第68回日本栄養改善学会学術総会 2021)
  • 広島県の栄養教諭の教科等における食に関する指導の現状
    (第9回日本食育学会学術大会 2021)
  • 食品ラベルのエネルギー表示に違いが若年女性喫食者の心理的・生理的応答に与える影響
    (第73回日本栄養・食糧学会大会 2019)
  • 妊婦における社会経済的格差は,児の出生体重を相対的に減少させるリスク因子である
    (栄養学雑誌 2018)
  • 大学生における食習慣と疲労自覚症状および軽度うつ症状の関係解析
    (栄養学雑誌 2018)
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Education (3):
  • 2014 - 2017 University of Hyogo Graduate School of Human Science and Environment
  • 2012 - 2014 Prefectural University of Hiroshima
  • 2008 - 2012 Prefectural University of Hiroshima Faculty of Human Culture and Science Department of Health Sciences
Professional career (1):
  • 博士(環境人間学) (兵庫県立大学大学院)
Work history (3):
  • 2021/04 - 現在 Prefectural University of Hiroshima
  • 2021/04 - 現在 Prefectural University of Hiroshima
  • 2017/04 - 2021/03 Hiroshima Shudo University The Faculty of Health Sciences The Department of Health and Nutrition
Committee career (3):
  • 2019/10 - 2020/04 日本栄養改善学会 中国支部学術総会実行委員会委員
  • 2019/03 - 2020/03 日本家政学会 第66回中国・四国支部大会実行委員
  • 2019/01 - 2020/03 日本調理科学会 中国・四国支部第9回支部大会実行委員会委員
Awards (1):
  • 2014/05 - 日本学生支援機構 第一種奨学金 特に優れた業績による返還免除(全額免除)
Association Membership(s) (6):
THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS ,  日本家政学会 ,  日本栄養士会 ,  日本食育学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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