Art
J-GLOBAL ID:201802234583736226   Reference number:18A0920616

Dealing with Food Tabu and Food Avoidance - Balancing between Lack of Care and Excessive Defence -

食の禁忌や忌避への対応 -配慮不足と過剰防衛との間でバランスをとること-
Author (1):
Material:
Volume: 51  Issue:Page: 129-132(J-STAGE)  Publication year: 2018 
JST Material Number: Y0637A  ISSN: 1341-1535  Document type: Article
Article type: 解説  Country of issue: Japan (JPN)  Language: JAPANESE (JA)
Thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
Keywords indexed to the article.
All keywords is available on JDreamIII(charged).
On J-GLOBAL, this item will be available after more than half a year after the record posted. In addtion, medical articles require to login to MyJ-GLOBAL.

Semi thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
Keywords indexed to the article.
All keywords is available on JDreamIII(charged).
On J-GLOBAL, this item will be available after more than half a year after the record posted. In addtion, medical articles require to login to MyJ-GLOBAL.

JST classification (1):
JST classification
Category name(code) classified by JST.
Food in general 
Reference (7):
  • 1) 株式会社フードピクト,フードピクト,http://foodpict.com/, (2017/12/13)
  • 2) 阿良田麻里子責任編集 (2017),特集 宗教的タブーとおもてなし,季刊Vesta,105, 0-51
  • 3) 阿良田麻里子 (2018),「食のハラール入門 今日からできるムスリム対応」,講談社サイエンティフィク,東京
  • 4) 阿良田麻里子 (2017),ハラール認証とムスリム消費者の食選択行動-インドネシアを中心に,「文化を食べる,文化を飲む-グローカル化する世界の食とビジネス」,阿良田麻里子編,ドメス出版,東京,pp. 115-138
  • 5) 山口裕子 (2017),グローバル化,近代化と二極化するハラールビジネス-日本のムスリム非集住地域から,「文化を食べる,文化を飲む-グローカル化する世界の食とビジネス」,阿良田麻里子編,ドメス出版,東京,pp. 17-46
more...
Terms in the title (5):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.

Return to Previous Page