Pat
J-GLOBAL ID:202103005110290490

アルコールの製造方法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Agent (2): 重野 剛 ,  重野 隆之
Gazette classification:特許公報
Application number (International application number):2017125065
Publication number (International publication number):2018039779
Patent number:6939141
Application date: Jun. 27, 2017
Publication date: Mar. 15, 2018
Claim (excerpt):
【請求項1】バイオマス原料から誘導される糖類原料からフランジメタノールまたはテトラヒドロフランジメタノールを製造する方法において、ヒドロキシメチルフルフラールのアセタール中間体を経由し、50°C以上で水素化を行うことを特徴とするアルコールの製造方法。
IPC (3):
C07D 307/12 ( 200 6.01) ,  C07D 307/42 ( 200 6.01) ,  C07B 61/00 ( 200 6.01)
FI (3):
C07D 307/12 ,  C07D 307/42 ,  C07B 61/00 300
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (3)
Article cited by the Patent:
Cited by examiner (1)
  • Izvestiya Akademii Nauk SSSR, Seriya Khimicheskaya, 1977, Vol. 9, pp. 2132-2135

Return to Previous Page