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J-GLOBAL ID:200901004894361275   Update date: Sep. 22, 2022

Ikawa Noriaki

イカワ ノリアキ | Ikawa Noriaki
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (4): Food sciences ,  Polymer chemistry ,  Functional solid-state chemistry ,  Basic physical chemistry
Research theme for competitive and other funds  (24):
  • 1999 - ミルク・タンパク質-グリコマクロペプチド
  • 1999 - 感性工学
  • 1999 - Milk・Protein-Glycomacropeptide
  • 1999 - KANSEI Engineering
  • 1995 - 咀しゃく・えん下機能弱者,また障害者用の食品開発
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MISC (155):
Books (4):
  • 感性の科学,テクスチャーの感性工学
    朝倉書店 2006
  • 食品学総論
    三共出版 2005
  • 感性商品開発の実践 -近未来、コト・モノつくり構想スロー感性から-
    日本出版サービス 2003
  • 感性をめぐる商品開発-その方法と実際-:テクスチャーの感性工学
    日本出版サービス社 2002
Lectures and oral presentations  (39):
  • Separation of Whey Proteins and Glycomacrop eptide by Cellulose Acetate
    (13th World Congress on Clinical Nutrition 2008)
  • 経験価値創造によるモノ・コトつくり(その3) プレミアムキットが生むプラスαの魅力
    (FOOMA JAPAN 2008 アカデミックプラザ 2008)
  • 経験価値創造によるモノ・コトつくり(その3) -プレミアム戦略手法によるプラスαの魅力商品つくり-
    (第10回 日本感性工学会大会 2008)
  • 感性価値創造によるモノ・コトつくり,-プレミアムキット-プレミアム戦略によるプラスαの魅力
    (日本感性工学会 感性商品研究部会 第35回研究会 2008)
  • Separation of Whey Proteins and Glycomacrop eptide by Cellulose Acetate
    (13th World Congress on Clinical Nutrition 2008)
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Works (1):
  • ホエータンパク、グルコマクロペプチドの分離方法と食品への応用
Professional career (1):
  • 農学博士 (明治大学)
Committee career (6):
  • 2007/04 - 日本感性工学会 研究部会副会長
  • 2006/04 - 日本感性工学会 評議員
  • 2006 - 2006 日本景観学会 理事
  • 2006 - 2006 日本感性工学会 感性商品研究部会 副部会長
  • 2000 - 2000 日本感性工学会 広報委員
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Awards (2):
  • 2007 - 〝フェローシップ〟臨床栄養科学国際会議(第13回)
  • 2007 - International College of Nutrition
Association Membership(s) (13):
分析化学会 ,  色材協会 ,  日本物理教育学会 ,  International College of Nutrition ,  日本色材協会 ,  日本景観学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本感性工学会 ,  応用物理学会 ,  日本化学会 ,  International College of Nutrition ,  The Japan Society of Applied Physics ,  The Chemical Society of Japan
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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