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J-GLOBAL ID:200901019576405171   Update date: Jan. 30, 2024

Shinjiro Tachibana

タチバナ シンジロウ | Shinjiro Tachibana
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Homepage URL  (1): http://www.agr.u-ryukyu.ac.jp/labos/biryo/
Research field  (4): Molecular biology ,  Applied biochemistry ,  Applied microbiology ,  Food sciences
Research keywords  (8): Fermentation ,  Food Science ,  Applied Microbiology ,  トキシコゲノミクス ,  進化分子工学 ,  酵素 ,  Toxicogenomics ,  Enzymology
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2022 - 2025 紅麹菌発酵物の動物細胞に対するコレラ毒素活性の減殺機序と原因物質解明に関する研究
  • 2017 - 2019 紅麹菌(Monascus属菌)が産生する新規機能性化合物および感染症予防分子の探索
  • 2016 - 2017 発色剤代替紅麹色素封入食用ナノ粒子製剤の開発
  • 2010 - 2012 紅麹菌の機能性物質探索
  • 2010 - 2012 Screening of functional substances derived from genus Monascus
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Papers (5):
MISC (122):
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Patents (2):
  • His-Tag融合フェニルアラニン脱水素酵素を用いた固定化酵素チップによるL-フェニルアラニンの定量方法
  • no_title
Books (2):
  • Tofuyo in Japan
    2014
  • Tofuyo in Japan
    2014
Lectures and oral presentations  (94):
  • Functional fermented food: production and properties of Tofuyo
    (PATPI-SEAFAST International Conference 2018)
  • Anti-oxidant properties of the water-soluble fraction obtained from Monascus fermented Jatropha seed cake
    (International Symposium on Agriculture and Environment 2017 2017)
  • Effect of water extract of red mold rice using Monascus pilosus on adipogenesis inhibition
    (2015年度日本農芸化学会大会 2015)
  • 紅麹水抽出物によるマウス骨芽細胞の石灰化関連遺伝子発現への影響
    (2015年度日本農芸化学会大会 2015)
  • とうふようもろみの消化酵素耐性抗酸化物質の単離
    (2015年度日本農芸化学会大会 2015)
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Education (6):
  • - 2003 Kagoshima University
  • - 2003 Kagoshima University Graduate School, Division of Agricltural Sciences
  • - 1999 University of the Ryukyus Graduate School of Agriculture
  • - 1999 University of the Ryukyus Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1997 University of the Ryukyus Faculty of Agriculture Department of Bioscience and Biotechnology
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Professional career (2):
  • Master (Agriculture) (Unviersity of the Ryukyus)
  • Doctor (Agriculture) (Kagoshima University)
Work history (6):
  • 2009/09/01 - - , 琉球大学 農学部 亜熱帯生物資源科学科 発酵・生命科学 准教授 応用酵素学、食品生物工学
  • 2009/09/01 - - , University of the Ryukyus, Faculty of Agriculture, Department of Bioscience and Biotechnology, Associate Professor
  • 2006/10/01 - 2009/08/31 , 富山大学 医学薬学研究科 公衆衛生学講座 助教 社会医学実習、環境保健学
  • 2006/10/01 - 2009/08/31 , University of Toyama, Faculty of Medicine, Department of Public Health, Reseach Associate
  • 2003/07/15 - 2006/09/30 , 富山県立大学 生物工学研究センター 酵素化学工学研究室 臨時雇用研究員
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Committee career (2):
  • 1900 - 1900 Journal of The Society of Tropical Resources Technologists Associate Editor
  • 1900 - 1900 南方資源利用技術研究会 編集幹事
Association Membership(s) (16):
南方資源利用技術研究会 ,  酵素工学研究会 ,  日本ビタミン学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本衛生学会 ,  日本生物工学会 ,  日本農芸化学会 ,  Journal of The Society of Tropical Resources Technologists ,  Japanese Society of Enzyme Engineering ,  The Vitamin Society of Japan ,  Japan Society of Nutrition and Food Science ,  The Japanese Society for Hygiene ,  The Society for Biotechnology, Japan ,  and Agrochemistry ,  Biotechonology ,  Japan Society for Bioscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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