Rchr
J-GLOBAL ID:200901030572175701
Update date: Sep. 18, 2022
sumiko higami
sumiko higami
Affiliation and department:
Sonoda Women's College Department of Life and Culture Studies
About Sonoda Women's College Department of Life and Culture Studies
Search "Sonoda Women's College Department of Life and Culture Studies"
Detailed information
Papers (26):
山本悦子, 石村哲代, 奥山孝子, 片寄眞木子, 阪上愛子, 中山玲子, 樋上純子, 福本タミ子, 細見和子, 八木千鶴, et al. フライパンを用いたハンバーグステーキ焼成方法の違いがジューシーさやおいしさに及ぼす影響. 食生活研究. 2012. 32. 2. 99-111
Kinki branch office The Japan Society of Cookery Science, Okuyama Takako, Isimura Tetsuyo, Katayose Makiko, Sakaue Aiko, Nakayama Reiko, Higami Sumiko, Fukumoto Tamiko, Hosomi Kazuko, Yasuda Naoko, et al. Effect of Baking Temperature on the Juiciness and Tastiness of Hamburger Steak Cooked in a Superheated Steam Oven. Science of Cookery. 2011. 44. 6. 400-406-406
阪上愛子, 石村哲代, 大喜田祥子, 大島英子, 奥山孝子, 片寄眞木子, 中山玲子, 中野輝子, 樋上純子, 福本タミ子, et al. 近畿の家庭における「焼く」調理の実態調査. 食生活研究. 2011. 31. 2
樋上純子, 石村哲代, 大喜田祥子, 大島英子, 片寄眞木子, 阪上愛子, 中野輝子, 中山」玲子, 福本タミ子, 細見和子, et al. 電子レンジ加熱によるハンバーグステーキの内部温度履歴と安全性の検討. 食生活研究. 2009. 29. 5
Hosomi Kazuko, Ishimura Tetsuyo, Ohkita Sachiko, Ohshima Eiko, Katayose Makiko, Sakaue Aiko, Nakayama Isako, Nakayama Reiko, Nakano Teruko, Higami Sumiko, et al. Study on Cooking with a Superheated Steam Oven Internal Temperature Change and Product Features when Baking Hamburger Steak. Journal of Cookery Science of Japan. 2007. 40. 6. 104-110-426
more...
Books (5):
子どもの食と栄養
光生館 2015 ISBN:9784332020967
ハンバーグステーキの焼成方法
文教出版 2012
子どもの食と栄養
光生館 2011 ISBN:9784332020882
新版小児栄養
光生館 2006
小児栄養
光生館 2000
Lectures and oral presentations (28):
微細米粉を用いたシフォンケーキの物性
(日本調理科学会 2017)
微細米粉を用いた練り込みパイクラストの物性 その2.卵黄水による影響
(日本調理科学会 2016)
微細米粉を用いた練り込みパイクラストの物性 その1.折り回数による影響
(日本調理科学会 2016)
微細米粉を用いたスポンジケーキ作製時の粉合わせ程度が生地および製品に及ぼす影響
(日本調理科学会 2015)
微細粒粉米粉を用いたスポンジケーキの焼成時内部温度と生地や製品の特徴
(日本調理科学会 2012)
more...
Education (1):
- 1977 Doshisha Women's College of Liberal Arts Faculty of Home Economics
Work history (6):
1997/04 - 2005/03 Associate Professor
1991/04 - 1997/03 Lecturer
1987/04 - 1991/03 Research Assistant
1985/04 - 1987/03 主任
1980/04 - 1985/03 主事
1977/04 - 1980/03 副手
Show all
Committee career (2):
2011 - 現在 日本調理科学会 近畿支部常任委員
2004 - 2007 日本家政学会 関西支部委員
Association Membership(s) (5):
兵庫県栄養士会
, 日本官能評価学会
, 日本家政学会
, 日本調理科学会
, 日本栄養・食糧学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM