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J-GLOBAL ID:200901031840523420
Update date: Sep. 15, 2023
Chino Makoto
チノ マコト | Chino Makoto
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Research field (1):
Food sciences
Research keywords (4):
Natural Food Additives
, Subsidiary Color
, Food Color
, Food Analysis
Papers (33):
Kazuo Yamagata, Noriko Tanaka, Hiroshi Matsufuji, Makoto Chino. beta-carotene reverses the IL-1 beta-mediated reduction in paraoxonase-1 expression via induction of the CaMKKII pathway in human endothelial cells. MICROVASCULAR RESEARCH. 2012. 84. 3. 297-305
Kazuo Yamagata, Chika Tagawa, Hiroshi Matsufuji, Makoto Chino. Dietary apigenin regulates high glucose and hypoxic reoxygenation-induced reductions in apelin expression in human endothelial cells. JOURNAL OF NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY. 2012. 23. 8. 929-936
松藤寛, 大森潤一, 後藤修一, 山形一雄, 櫻井英敏, 和田悦治, 内田あゆみ, 深堀勝謙. ゴマ若葉に含まれるポリフェノール成分のラジカル消去活性. 日本食品科学工学会誌. 2011. 58. 3. 88-96
Kazuo Yamagata, Akinori Miyashita, Makoto Chino, Hiroshi Matsufuji. Apigenin inhibits tumor necrosis factor alpha plus high glucose-induced LOX-1 expression in human endothelial cells. MICROVASCULAR RESEARCH. 2011. 81. 1. 60-67
Matsufuji Hiroshi, Chino Makoto, Yamagata Kazuo, Yamazaki Takeshi. Antioxidant compounds and their contribution to total antioxidant capacity in rosemary extracts, natural antioxidants. Japanese Journal of Food Chemistry and Safety. 2010. 17. 3. 164-170-170
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Lectures and oral presentations (68):
ゴマ草中機能性成分の局在部位について
(日本食品科学工学会第63回大会 2016)
未利用たんぱく質の有機蛍光物質への簡易化学変換に関する研究
(日本食品科学工学会第63回大会 2016)
ゴマ全草中アクテオシド及びイリドイドの局在部位について
(日本食品科学工学会平成28年度関東支部大会 2016)
湘南ゴールドSGみかん及び果皮含有ソーセージ中のフラボノイド
(日本食品科学工学会平成28年度関東支部大会 2016)
フラボノイド結合性蛍光プローブ DPBA によるゴマ葉ポリフェノールの蛍光発光について
(日本食品科学工学会第62回大会 2015)
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Education (1):
- 1975 Nihon University Faculty of Agriculture and Veterinary Medicine
Work history (1):
Nihon University College of Bioresource Sciences, Department of Food Bioscience and Biotechnology Assistant Professor
Association Membership(s) (4):
日本食品科学工学会
, 日本分析化学会
, 日本食品衛生学会
, 日本食品化学学会
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