Rchr
J-GLOBAL ID:200901047485908956   Update date: Jan. 30, 2024

Ito Miho

イトウ ミホ | Ito Miho
Affiliation and department:
Job title: 専任講師
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 郷土料理 ,  食文化 ,  食育 ,  local dishes ,  food culture ,  eating habits education
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2022 - 2025 Examination of school lunch menu considering food culture
  • 食文化の変遷からみられる食育の方向性
  • eating habits education
Papers (4):
MISC (10):
more...
Books (1):
  • あすの健康と調理-食を通して豊かなLife Styleを-
    アイ・ケイコーポレーション 2013
Lectures and oral presentations  (9):
  • 学校給食における郷土料理伝承の実態
    (日本調理科学会平成21年度大会 2009)
  • 学校給食における郷土料理提供の実態
    (日本家政学会第60回大会 2008)
  • 稲発酵粗飼料給与牛肉の官能評価特性
    (地域農業確立総合研究「関東飼料イネ」研究成果発表会(於茨城) 2007)
  • 学校給食からみた郷土料理伝承の実態と今後の方向性
    (日本調理科学会平成19年度大会(於東京) 2007)
  • 特定給食施設における「栄養成分表示」と「ヘルシーメニュー提供」の現状
    (第52回日本栄養改善学会学術総会(於徳島) 2005)
more...
Education (2):
  • 2000 - 2002 Japan Women's University Graduate School of Human Sciences and Design Division of Food and Nutrition
  • 1996 - 2000 Japan Women's University Faculty of Human Sciences and Design Department of Food and Nutrition
Professional career (1):
  • Master(Home Economics) (Japan Women's University)
Work history (13):
  • 2020/04 - 現在 Jumonji University
  • 2016/04 - 現在 Japan Women's University Faculty of Human Sciences and Design Department of Food and Nutrition
  • 2018/04 - 2020/03 Kanto Gakuin University
  • 2016/04 - 2020/03 Jissen Women's Junior College
  • 2014/09 - 2020/03 Tokai University School of Health Sciences Department of Social Work
Show all
Committee career (2):
  • 2016/04 - 現在 日本家政学会食文化研究部会 常任委員
  • 2010/04 - 2016/03 日本家政学会食文化研究部会 幹事
Association Membership(s) (8):
日本食育学会 ,  日本フードシステム学会 ,  日本官能評価学会 ,  日本調理科学会 ,  日本食生活学会 ,  日本家政学会 ,  日本家政学会食文化研究部会 ,  日本栄養改善学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page