Rchr
J-GLOBAL ID:200901051140330312   Update date: Sep. 25, 2022

Ohya Chieko

オオヤ チエコ | Ohya Chieko
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
MISC (47):
more...
Books (1):
  • 食品学I
    同文書院 2004
Lectures and oral presentations  (39):
  • 環境効率指標のための評価項目の選択と重み付け
    (日本LCA学会 2010)
  • モデルメニューの栄養評価による環境効率指標
    (日本調理科学会 2010)
  • 食に関連した電化製品(電子レンジ)の電力消費量とCO2排出量について
    (日本調理科学会 2009)
  • ガス調理の「CO2見える化」に向けた検討
    (日本LCA学会 2009)
  • 環境負荷削減に向けた調理法の検討
    (日本調理科学大会 2008)
more...
Works (3):
  • CO2排出削減を目指した食生活の提案とその食育実践に関するプロジェクト研究
    2005 - 2006
  • 持続可能な食生活を目指した食教育プログラムの開発作成ー献立におけるライフサイクルエネルギーの算出ー
    2002 - 2003
  • 栄養・食生活・摂取状況と低体重児出産との関連に関する研究
    1999 - 1999
Education (4):
  • - 1995 Tokyo University of Agriculture
  • - 1995 Tokyo University of Agriculture Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1970 Kyoritsu Women's University Faculty of Home Economics
  • - 1970 Kyoritsu Women's University Faculty of Home Economics
Professional career (2):
  • 修士(食品栄養学専攻) (東京農業大学)
  • 博士(農芸化学専攻) (東京農業大学)
Work history (1):
  • Nara University of Education Undergraduate of Education, Faculty of Education Human Life Science Education Professor
Committee career (3):
  • 日本食品科学工学会 企画委員
  • 日本食生活学会 編集委員
  • 日本食品保蔵科学会 理事
Awards (1):
  • 1999 - 日本食品保蔵科学会奨励賞
Association Membership(s) (7):
日本調理科学会 ,  日本LCA学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本家政学会 ,  日本食生活学会 ,  日本食品保蔵科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page