Rchr
J-GLOBAL ID:200901053328463991   Update date: Sep. 03, 2022

Hamada Shigeki

ハマダ シゲキ | Hamada Shigeki
Affiliation and department:
Research field  (2): Crop production science ,  Applied biochemistry
Research keywords  (5): 米の品質制御と応用 ,  糖質・タンパク質生合成 ,  食品科学 ,  植物生化学 ,  酵素化学
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2018 - 2018 新規糖質米突然変異系統の品質解析および原因遺伝子の解明
  • 2014 - 2017 ペクチンオリゴ糖が誘導する植物根の伸長促進作用メカニズムの解析
  • 2016 - 2016 グルテンフリー米粉パンの品質改善に関する研究
  • 2014 - 2015 宇宙ステーションでの利用を目指した水/二酸化炭素分散系洗浄技術の開発
  • 2012 - 2012 米粉入りパンの品質向上に関する研究 -稲登熟期の温度が米粉パンの製パン特性に与える影響について-
Show all
Papers (45):
MISC (4):
Patents (6):
Books (7):
  • 糖質米の新たな簡易選抜法の開発と外観品質の向上
    地方創成に関わる生物工学の取り組み 地域生物資源産業化事例集 2016
  • 米の新たな魅力を探す!
    青い森しんきん とれんど情報 2015
  • 米麹やプロテアーゼを用いた100%米粉パンの新たな製法技術
    米麦改良(全国米麦改良協会) 2015
  • 膨らみと食味の向上した玄米粉パン
    米麦改良(全国米麦改良協会) 2013
  • 膨らみや食味が良い玄米粉パンの簡易製造法の開発
    食品工業(光琳) 2012
more...
Lectures and oral presentations  (2):
  • お米の品質 〜その制御と応用〜
    (産学交流セミナー 埼玉工業大学 2016)
  • 米粉パンに適した品種適正および加工技術〜米粉需要拡大を目指した技術開発〜
    (第13回青森糖質研究会 2013)
Work history (7):
  • 2013/04 - 現在 Hirosaki University Faculty of Agriculture and Life Science
  • 2012/10 - 2013/03 National Agriculture and Food Research Organization
  • 2009/10 - 2012/09 National Agriculture and Food Research Organization
  • 2007/04 - 2009/09 Hokkaido University Graduate School of Agriculture Research Faculty of Agriculture
  • 2005/06 - 2007/03 北海道大学大学院農学研究科 助手
Show all
Association Membership(s) (5):
種子生理生化学研究会 ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY ,  THE JAPANESE SOCIETY OF APPLIED GLYCOSCIENCE ,  JAPANESE SOCIETY OF BREEDING ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page