研究者
J-GLOBAL ID:200901051584174112
更新日: 2024年06月22日
塩澤 光一
シオザワ コウイチ | Shiozawa Kouichi
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所属機関・部署:
鶴見大学 歯学部
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職名:
非常勤講師
研究分野 (1件):
常態系口腔科学
研究キーワード (2件):
口腔生理学
, Oral Physiology
競争的資金等の研究課題 (8件):
食塊物性と嚥下誘発との関係
ヒトの咀嚼
口腔内での舌の機能
舌筋活動の反射性制御
Relationship between physical property of food bolus and swallowing food bolus, physical property, swallowing, mastication
Mastication in Humans
Tongue Function in the Mouth
Reflex Regulation of Tongue Muscle Activities
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論文 (1件):
塩澤 光一. 棒状食品の直径が咀嚼と一口量に及ぼす影響. 生理学雑誌. 2016. 66. 1. 93-98
MISC (36件):
Shiozawa K, Kohyama K. Effects of addition of water on masticatory behavior and the mechanical properties of the food bolus. J Oral Biosci. 2011. 53. 2. 148-157
Shiozawa K, Kohyama K, Hanada N. Influence of boiling time or partial cutting food on the masticatory behavior in humans. J Masticat and Health Soc. 2011. 21. 40-48
Kouichi Shiozawa, Kaoru Kohyama. Effects of addition of water on masticatory behavior and the mechanical properties of the food bolus. Journal of Oral Biosciences. 2011. 53. 2. 148-157
Shiozawa K, Kohyama K, Hanada N. Influence of boiling time or partial cutting food on the masticatory behavior in humans. J Masticat and Health Soc. 2011. 21. 40-48
米飯咀嚼時の食傀物性と嚥下閾値との関係. 日本咀嚼学会誌. 2003. 13. 2. 58-66
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Works (1件):
高齢社会に向けた食品機能の総合的解析とその利用に関する研究
1997 - 1999
学位 (1件):
歯学博士 (鶴見大学)
経歴 (1件):
鶴見大学 歯学部 講師
所属学会 (7件):
日本歯科保存学会
, 日本矯正歯科学会
, 歯周病学会
, 日本咀嚼学会
, 日本水産学会
, 歯科基礎医学会
, 日本生理学会
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