研究者
J-GLOBAL ID:200901053142255825   更新日: 2022年09月22日

加藤 保子

カトウ ヤスコ | Kato Yasuko
所属機関・部署:
職名: 教授
研究分野 (1件): 食品科学
研究キーワード (2件): 食品化学 ,  Chemistry of Food and Nutrition
競争的資金等の研究課題 (6件):
  • 2000 - 2010 食餌依存性運動誘発アナフィラキシーのメカニズム解明
  • 2000 - 2010 Mechanism of Food Dependent Exercise Induced Anaphylaxis
  • 1997 - 2005 低アレルゲン食品の調理・加工法の開発
  • 1997 - 2005 Study on the methods for the preparation of hypo-allergenic foods
  • 1977 - 2001 タンパク質-糖質系のカミノ-アルボニル反応
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MISC (78件):
特許 (2件):
  • 食品アレルギー抑制方法およびアレルギー抑制食品
  • リン酸化合物、リン酸化タンパク質-リン酸カルシウム複合体およびそれを用いたカルシウム強化剤
書籍 (16件):
  • 卵の料理
    卵の科学 朝倉書店 1998
  • 食品学各論(改訂)(共著)
    南江堂 1996
  • 食品学総論(改訂)(共著)
    南江堂 1996
  • Inactivation of egg trypsin inhibitors by the Maillard reaction. A biochemical marker of lysine and arginine modification(共著)
    ACS Symposium Series 631"Chemical Markers for Process and Stored Foods"Ed. by T. -C. Lee and H. -J. Kim, American Chemical Society 1996
  • Haptenic Sugar Antigens as immunochemical markers for the Maillard reaction of processed and stored Milk products. (共著)
    ACS symposium Series 631"Chemical Markers for Processed and Stored Foods"Ed by T. -C. Lee and H. -J. Kim. American Chemical Society 1996
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Works (4件):
  • 家庭排水に関する調査
    1991 -
  • Investigation on the Real Condition of House Wastewater.
    1991 -
  • 高齢化と健康に関する実態調査
    1989 -
  • Investigation on the Health and Actual Condition of Persons of Advanced Age.
    1989 -
学歴 (2件):
  • - 1966 名古屋大学 農学部 農芸化学科
  • - 1966 名古屋大学
学位 (1件):
  • 農学博士
所属学会 (5件):
日本調理科学会 ,  日本家政学会 ,  日本食品工業学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本農芸化学会
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