研究者
J-GLOBAL ID:200901072039815558
更新日: 2022年09月25日
田中 宗彦
タナカ ムネヒコ | Tanaka Munehiko
所属機関・部署:
旧所属 東京海洋大学 海洋科学部 食品生産科学科
旧所属 東京海洋大学 海洋科学部 食品生産科学科 について
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職名:
教授
研究分野 (2件):
水圏生命科学
, 食品科学
研究キーワード (2件):
食品加工
, Food Processing
競争的資金等の研究課題 (6件):
魚肉タンパク質から可食性フィルムの開発
タンパク質機能のメイラード反応による改善
食品の品質保持とガラス転移との関係
Development of edible film from fish proteins
Modification of protein functions through the Maillard reaction
Relation of glass transition to the quality of foods
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MISC (57件):
Y Shiku, PY Hamaguchi, M Tanaka. Effect of pH on the preparation of edible films based on fish myofibrillar proteins. FISHERIES SCIENCE. 2003. 69. 5. 1026-1032
Y Shiku, PY Hamaguchi, M Tanaka. Effect of pH on the preparation of edible films based on fish myofibrillar proteins. FISHERIES SCIENCE. 2003. 69. 5. 1026-1032
MA Yasuhiko, S Benjakul, W Visessanguan, M Tanaka. Inhibitory effect of oxidized lipid on the thermal gelation of Alaska pollack (Theragra chalcogramma) surimi. FOOD CHEMISTRY. 2003. 82. 3. 455-463
MA Yasuhiko, S Benjakul, W Visessanguan, M Tanaka. Inhibitory effect of oxidized lipid on the thermal gelation of Alaska pollack (Theragra chalcogramma) surimi. FOOD CHEMISTRY. 2003. 82. 3. 455-463
Hamaguchi Patricia Yuca, 珠玖 裕介, 田中 宗彦. Property improvement of fish water soluble protein films by dialdehyde starch and/or sodium dodecyl sulfate treatments. J. Packaging Sci. & Technology., Japan. 2003. 12. 5. 271-283
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書籍 (1件):
Changes of K value and water state of yellowfin tuna meat stored in a wide temperature range(20°Cto-84°C)
Fisheries Sci. 2001
学歴 (4件):
- 1974 ロードアイランド大学大学院 食糧資源化学科 生物化学
- 1974 UNIVERSITY OF RHODE ISLAND Food and Resource Chemistry Biological Chemistry
- 1968 東京教育大学 農学部 農業化学科
- 1968 Tokyo University of Education Faculty of Agriculture Department of Agricultural Chemistry
学位 (1件):
農学博士 (ロードアイランド大学(米国))
所属学会 (6件):
米国食糧技術学会(Institute of Food Technologists)
, 日本食品低温保蔵学会
, 日本農芸化学会
, アジア水産学会
, 日本食品科学工学会
, 日本水産学会
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