研究者
J-GLOBAL ID:200901004033821968
更新日: 2022年08月03日
高杉 美佳子
タカスギ ミカコ | Takasugi Mikako
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所属機関・部署:
九州産業大学 生命科学部
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職名:
准教授
研究分野 (2件):
食品科学
, 家政学、生活科学
研究キーワード (4件):
アレルギー
, 免疫
, 機能性食品
, Functional Food
競争的資金等の研究課題 (7件):
海藻抽出物のヒアルロニダーゼ阻害活性に関する研究
アレルゲン特異的および非特異的抗体発現パターンの解析
食品成分のケミカルメディエーター放出調節作用に関する研究
マウス脾臓細胞を用いた食品成分の抗体産生調節機能に関する研究
Analysis of expression of allergen-specific and/or non-specific immunoglobulius.
Studies on effect of food components on release of chemical mediators
Studies on effect of food components on regulation of immunoglobulins production using mouse splenocytes.
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MISC (12件):
Sheikh Julfikar Hossain, Iyo Tsujiyama, Mikako Takasugi, Md. Ashabul Islam, Rajat Shuvra Biswas, Hitoshi Aoshima. Total Phenolic Contents, Anti-oxidative, Anti-amylase, Anti-glucosidase, and Anti-histamine Release Activities of Bangladeshi. Food Sci. Technol. Res. 2008. 14. 3. 261-268
高杉美佳子, 喜多川知子, 加藤雅子, 前田典子, 永田紀子, 丹羽絢子, 島田和子. 各種市販茶のロイコトリエンB4放出抑制作用とラジカル消去活性およびポリフェノール含量との関係. 日本食品工学会誌. 2008. 55. 3. 87-94
New insights on the allergy-linked β subunit of the high affinity IgE receptor: Mechanisms and clinical implications. Cur. Immunol. Reviews. 2005. 1 (2), 166-172
Measurement of total and food conponent specific IgA in human sali. Human Science and Technology Research. 2002. 8(3), 273-275
Measurement of total and food conponent specific IgA in human Salila. Human Science and Technology Research. 2002. 8(3), 273-275
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書籍 (1件):
食品成分早わかりデータブック.
丸善株式会社 2008
学歴 (4件):
- 1998 九州大学 農学研究科 食糧化学工学
- 1998 九州大学
- 1993 九州大学 農学部 食糧化学工学
- 1993 九州大学
学位 (2件):
博士(農学) (九州大学)
修士(農学)
所属学会 (6件):
日本調理科学会
, 日本家政学会
, 日本アレルギー学会
, 日本食品科学工学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本農芸化学会
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