研究者
J-GLOBAL ID:200901039029852814   更新日: 2022年09月06日

中谷 延二

ナカタニ ノブジ | Nakatani Nobuji
研究分野 (2件): 食品科学 ,  生物分子化学
研究キーワード (3件): Food chemistry ,  Natural Products Chemistry ,  Food Organic Chemistry
競争的資金等の研究課題 (6件):
  • 食用植物成分の構造解析
  • 香辛料成分の機能と化学構造の解明
  • 天然抗酸化性物質の化学と機能に関する研究
  • Structure Determination of Constituents of Edible Plants
  • Functionality and Chemical Structure of Spice Components
全件表示
MISC (44件):
書籍 (7件):
  • Antioxidants from Spices and Herbs
    "Natural Antioxidants-chemistry, Health Effects, and Applications" AOCS PRESS 1997
  • Structure of Antioxidative Compounds in Ginger
    "Food Phytochemicals for Cacer Prevention II : Teas, Spices, and Herbs", American Chemical Society 1994
  • Chemistry of Antioxidants from Labiatae Herbs
    "Food Phytochemicals for Cancer Prevention II : Teas, Spices, and Herbs", American Chemical Society 1994
  • Antioxidative and Antimicrobial Constituents of Herbs and Spices
    "Spices, Herbs and Edible Fungi" Elsevier 1994
  • Natural Antioxidants from Spices
    Phenolic Compounds in Food and Their Effects on Health II. American Chemical Society 1992
もっと見る
Works (3件):
  • Geobotanic, Taxonomical Study of Useful PLants (The Bio-active Substance in Plants) in Indonesia (Indonesia)
    1990 -
  • Study on The Chemical Structure and Functionality of The Constituents of Tropical Edible Plants (Philippines)
    1990 -
  • Geobotanic, Taxonomical Study of Useful Plants(The Bio-active Substance in Plants) in Indonesia(Indonesia)
    1989 -
学歴 (4件):
  • - 1968 東京大学 農学系研究科 農芸化学
  • - 1968 東京大学
  • - 1963 東京大学 農学部 農芸化学
  • - 1963 東京大学
学位 (2件):
  • 農学博士 (東京大学)
  • 農学修士
経歴 (1件):
  • 放送大学 大学院 環境システム科学群 教授
委員歴 (7件):
  • 2002 - 2003 日本調理科学会 近畿支部長
  • 1999 - 2002 日本家政学会 関西支部役員
  • 1998 - 2001 日本調理科学会 編集委員
  • 1994 - 1998 日本農芸化学会 評議員
  • 1998 - 日本・栄養食糧学会 評議員
全件表示
受賞 (1件):
  • 2002 - 日本栄養・食糧学会学会賞
所属学会 (16件):
日本香辛料研究会 ,  日本調理科学会 ,  香料テルペンおよび精油化学に関する討論会 ,  日本生薬学会 ,  日本食品科学工業会 ,  日本癌学会 ,  日本薬学会 ,  日本・栄養食糧学会 ,  日本家政学会 ,  ヨーロツパ植物化学会(The Phytochemical Society of Europe) ,  アメリカ油化学会(American Oil Chemist"s Society) ,  アメリカ食品工業学会(Institute of Food Technologists) ,  英国化学会(Royal Chemical Society) ,  アメリカ化学会(American Chemical Society) ,  日本化学会 ,  日本農芸化学会
※ J-GLOBALの研究者情報は、researchmapの登録情報に基づき表示しています。 登録・更新については、こちらをご覧ください。

前のページに戻る