研究者
J-GLOBAL ID:200901085000509624
更新日: 2022年08月05日
筬島 豊
オサジマ ユタカ | Osajima Yutaka
所属機関・部署:
旧所属 九州女子大学
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職名:
教授,名誉教授,学長
研究分野 (1件):
食品科学
研究キーワード (2件):
Food Science・Nutrition Science
, 食品科学・栄養科学
競争的資金等の研究課題 (6件):
ミクロ気泡超臨界炭酸ガスによる酵素失活
食品香気の分析と評価
食品容器内面材への香気成分の収着とその制御
Deactivation of Enzyme by Microbubble Supercritical Carbon Dioxide
Analysis and estimation of Food Flavor
Sorption of Flavors into Packaging Film and its Depression
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MISC (67件):
Y Hayata, XX Li, K Kishimoto, Y Osajima. p-CPA enhances growth and quality of muskelon fruits. PLANT GROWTH REGULATION. 2002. 36. 1. 13-18
M Shimoda, Y Yoshimura, T Yoshimura, K Noda, Y Osajima. Volatile flavor compounds of sweetened condensed milk. JOURNAL OF FOOD SCIENCE. 2001. 66. 6. 804-807
M Shimoda, Y Yoshimura, T Yoshimura, K Noda, Y Osajima. Volatile flavor compounds of sweetened condensed milk. JOURNAL OF FOOD SCIENCE. 2001. 66. 6. 804-807
T Yoshimura, M Shimoda, H Ishikawa, M Miyake, Hayakawa, I, K Matsumoto, Y Osajima. Inactivation kinetics of enzymes by using continuous treatment with microbubbles of supercritical carbon dioxide. JOURNAL OF FOOD SCIENCE. 2001. 66. 5. 694-697
Sucvose Accuukation and Related Metaboliging Engyme Activities in Seeded and Inseeded Parthenocar pic Maskmelons. Journal of Amer. Soc. Hort. Sci. 2001. 126. 6
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特許 (4件):
超臨界流体による連続処理装置
新規ペプチド
Method for Inactivating Enzymes, Microorganisms and Spores in a Liquid Foodstuff.
System for Processing Liquid Foodstuff or Liquid Medicine with Sapercritical Fluid of Carbon Oioxide
学歴 (4件):
- 1963 九州大学 農学研究科 農芸化学
- 1963 九州大学
- 1954 九州大学 農学部 農芸化学
- 1954 九州大学
学位 (2件):
農学博士 (九州大学)
農学修士 (九州大学)
委員歴 (4件):
1998 - 日本包装学会 会長理事
1998 - 日本食品科学工学会 支部長,理事,副会長,会長
1992 - 日本分析化学会 副会長・理事
1990 - 日本農芸化学会 理事
受賞 (4件):
1998 - 日本食品科学工学会賞
1992 - 日本分析化学会賞
1981 - 日本食品工業学会賞
1975 - 日本栄養・食糧学会奨励賞
所属学会 (7件):
Institute of Food Technologist
, アメリカ化学会
, 日本園芸学会
, 日本農芸化学会
, 日本包装学会
, 日本食品科学工学会
, 日本分析化学会
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