研究者
J-GLOBAL ID:200901089510769448
更新日: 2022年09月22日
森田 尚文
モリタ ナオフミ | Morita Naofumi
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所属機関・部署:
大阪府立大学 大学院生命環境科学研究科 応用生命科学専攻 食品素材化学
大阪府立大学 大学院生命環境科学研究科 応用生命科学専攻 食品素材化学 について
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職名:
教授
ホームページURL (1件):
http://www.biochem.osakafu-u.ac.jp/FOOD/MAIN-J.html
研究分野 (1件):
食品科学
研究キーワード (2件):
穀物科学
, Cereal Science
競争的資金等の研究課題 (16件):
2005 - モチ小麦、ハイアミロース小麦粉の物性と食品加工
2005 - Pheological property and food processing of waxy and high amylose wheat flours for bread and noodle
2003 - アレルギー対応ケーキの物性と加工
2003 - 機能性を持つ食品素材のパスタ、麺への利用
2003 - Rheology and processing of allergen-less cakes
2003 - Application of various food materials having functionality for pasta and noodle making
2001 - 発芽玄米粉の食品への利用
1995 - 各種食品添加物の製パン効果と小麦粉ドウに及ぼす効果
機能性食品素材のパスタ、麺への利用
発芽穀類の食品への利用
新規機能性食品素材の食品加工への開発及び利用
Application of functional food materials for pasta, noodl
Application of pre-germinated cereals for food processing
Development and application of functional food material for food processing
Application of pre-germinated brown rice for food processing
Effects of various food additives on breadmaking and on physical properties of dough
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MISC (125件):
P Van Hung, N Morita. Physicochemical properties of hydroxypropylated and cross-linked starches from A-type and B-type wheat starch granules. CARBOHYDRATE POLYMERS. 2005. 59. 2. 239-246
M Miyazaki, N Morita. Effect of heat-moisture treated maize starch on the properties of dough and bread. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. 2005. 38. 4. 369-376
P Van Hung, N Morita. Physicochemical properties of hydroxypropylated and cross-linked starches from A-type and B-type wheat starch granules. CARBOHYDRATE POLYMERS. 2005. 59. 2. 239-246
M Miyazaki, N Morita. Effect of heat-moisture treated maize starch on the properties of dough and bread. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. 2005. 38. 4. 369-376
玄米と発芽玄米にかかる日本の食文化について. トップフードテクノフォーカス. 2004. 2004. 7. No. 61-15
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Works (7件):
小麦粉生地のグルテンおよび澱粉におよぼすポリグリセリン脂肪酸の効果
2002 -
ウルチ米の発芽玄米の米菓等への製品化について
2000 - 2001
Application of pre-germinated non-waxy brown rice powder for cakes
2000 - 2001
発芽玄米の製パン性について
2000 -
小麦分級粉の成分特性と製パン性および加工特性
2000 -
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学歴 (4件):
- 1975 大阪府立大学 農学研究科 農芸化学
- 1975 大阪府立大学
- 1967 大阪府立大学 農学部 農芸化学
- 1967 大阪府立大学
学位 (3件):
農学博士 (大阪府立大学)
農学修士 (大阪府立大学)
農学士 (大阪府立大学)
経歴 (2件):
1994 - - 武庫川女子大学 非常勤講師
1994 - - Mukogawa Women's University, Lecturer
委員歴 (9件):
2003 - 日本穀物科学研究会 会長
2002 - 日本応用糖質科学会 編集委員
2002 - 日本食品科学工学会 評議員
2002 - 日本栄養・食糧学会 支部評議員
2001 - 麦類特許性実用化研究会 理事
2000 - 日本応用糖質科学会 支部評議員
1999 - 日本農芸化学会 支部評議員
1997 - 日本食品科学工学会 支部評議員
1992 - 日本分析化学会 支部幹事
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所属学会 (12件):
麦類特許性実用化研究会
, 日本家政学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本穀物科学研究会
, 日本食品科学工学会
, The Royal Australian Chemical Society
, American Association of Cereal Chemists
, Society for Free Radical Research
, Bioelectrochemical Society
, 日本応用糖質科学会
, 日本分析化学会
, 日本農芸化学会
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