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J-GLOBAL ID:200902203473141094   整理番号:03A0614200

フレーバ活性エステル:ビールへの果実香の付与

Flavor-Active Esters: Adding Fruitiness to Beer
著者 (7件):
資料名:
巻: 96  号:ページ: 110-118  発行年: 2003年08月25日 
JST資料番号: G0535B  ISSN: 1389-1723  CODEN: JBBIF6  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 文献レビュー  発行国: 日本 (JPN)  言語: 英語 (EN)
抄録/ポイント:
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ビール,ワイン等発酵飲料においてフレーバに貢献する微量の揮発...
シソーラス用語:
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分類 (2件):
分類
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ビール  ,  酵素の応用関連 
物質索引 (6件):
物質索引
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引用文献 (114件):
  • 1. Nykänen, I. and Suomalainen, H.: Aroma of beer, wine and distilled alcoholic beverages. Reidel Publishing Company, Dordrecht (1983).
  • 2. Cristiani, G. and Monnet, V.: Food micro-organisms and aromatic ester synthesis. Sci. Aliments, 21, 211–230 (2001).
  • 3. Drawert, F. and Tressl, L.: Beer aromatics and their origin. MBAA Tech. Quart., 9, 72–76 (1972).
  • 4. Lambrechts, M. G. and Pretorius, I. S.: Yeast and its importance to wine aroma: a review. S. Afr. J. Enol. Vitic., 21, 97–129 (2000).
  • 5. Meilgaard, M. C.: Flavor chemistry of beer. Flavor and threshold of 239 aroma volatiles. MBAA Tech. Quart., 12, 151–168 (1975).
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