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J-GLOBAL ID:200902244394524253   整理番号:07A0203228

嚥下時無呼吸,口内準備時間および嚥下時間,ならびに顎下筋肉収縮の振幅に及ぼす味の影響

The Influence of Taste on Swallowing Apnea, Oral Preparation Time, and Duration and Amplitude of Submental Muscle Contraction
著者 (8件):
資料名:
巻: 32  号:ページ: 119-128  発行年: 2007年02月 
JST資料番号: W0815A  ISSN: 0379-864X  CODEN: CHSED8  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: イギリス (GBR)  言語: 英語 (EN)
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食べ物や飲み物の味は嚥下時の行動に大きく影響する。また,味に...
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分類 (2件):
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消化器の臨床医学一般  ,  その他の感覚 
引用文献 (26件):
  • Bazyk S. 1990. Factors associated with the transition to oral feeding in infants fed by nasogastric tubes. Am J Occup Ther. 44:1070-1078.
  • Bulow M, Olsson R, Ekberg O. 2001. Videomanometric analysis of supraglottic swallow, effortful swallow, and chin tuck in patients with pharyngeal dysfunction. Dysphagia. 16:190-195.
  • Butler SG, Postma GN, Fischer E. 2004. Effects of viscosity, taste, and bolus volume on swallowing apnea duration of normal adults. Otolaryngol Head Neck Surg. 131:860-863.
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  • Ding R, Logemann JA, Larson CR, Rademaker AW. 2003. The effects of taste and consistency on swallow physiology in younger and older healthy individuals: asurface electromyographicstudy. JSpeechHearRes.46:977-989.
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