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J-GLOBAL ID:201402204940470079   整理番号:14A0362118

加圧および熱処理肉ゲル類の物性と嚥下力学に基づく嚥下障害食としてのそれらの適合性

Physical properties of pressurized and heat-treated meat gels and their suitability as dysphagia diet based on swallowing dynamics
著者 (4件):
資料名:
巻:ページ: 18-25 (J-STAGE)  発行年: 2012年 
JST資料番号: U0406A  ISSN: 2185-5323  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: 日本 (JPN)  言語: 英語 (EN)
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目的:嚥下障害患者の嚥下力学を研究することによって嚥下障害食...
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分類 (1件):
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食品の品質 
引用文献 (26件):
  • 1. Health and Welfare Statistics Association. J Health Welfare Stat 2010; 57: 37.
  • 2. Smithard DG, O’Neill PA, England RE, Park CL, Wyatt R, Martin DF, et al. The natural history of dysphagia following a stroke. Dysphagia 1997; 12: 188-93.
  • 3. Obara H, Matsubara H. Preventing effect diet for dysphagia on decline of nutritional status in patients undergoing esophagectomy. JJDR 2004; 8: 39.
  • 4. Takahashi T, Saitoh A, Kawano A, Asaga K, Wada K, Ogoshi H. Influence of tenderizing by sodium hydrogen carbonate soaking on the hardness and sensory evaluation of beef and pork. J Home Econ Jpn 2002; 53: 347-54.
  • 5. Takahashi T, Kawano A, Iida F, Suzuki M, Wada K, Ogoshi H. Physical properties and human chewing movements of meat. J Home Econ Jpn 2003; 54: 357-64.
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