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J-GLOBAL ID:201502215937211038   整理番号:15A1200600

メープルシロップ抽出物の投与は,高脂肪食により誘導された肝臓の炎症を軽減する:トランスクリプトーム解析

Administration of a maple syrup extract to mitigate their hepatic inflammation induced by a high-fat diet: a transcriptome analysis
著者 (11件):
資料名:
巻: 79  号: 11  ページ: 1893-1897  発行年: 2015年11月 
JST資料番号: G0021A  ISSN: 0916-8451  CODEN: BBBIEJ  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 短報  発行国: イギリス (GBR)  言語: 英語 (EN)
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高脂肪食を与えたマウスで,肝臓遺伝子発現に対するメープルシロ...
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分類 (4件):
分類
JSTが定めた文献の分類名称とコードです
植物の生化学  ,  動物に対する影響  ,  遺伝子発現  ,  消炎薬の基礎研究 
引用文献 (27件):
  • Watanabe Y, Kamei A, Shinozaki F, Ishijima T, Iida K, Nakai Y, Arai S, Abe K. Ingested maple syrup evokes a possible liver-protecting effect-physiologic and genomic investigations with rats. Biosci. Biotechnol. Biochem. 2011;75:2408-2410.
  • Nagai N, Ito Y, Taga A. Comparison of the enhancement of plasma glucose levels in type 2 diabetes otsuka long-evans tokushima fatty rats by oral administration of sucrose or maple syrup. J. Oleo Sci. 2013;62:737-743.
  • Apostolidis E, Li L, Lee CM, Seeram NP. In vitro evaluation of phenolic-enriched maple syrup extracts for inhibition of carbohydrate hydrolyzing enzymes relevant to type 2 diabetes management. J. Funct. Foods. 2011;3:100-106.
  • Li L, Seeram NP. Maple syrup phytochemicals include lignans, coumarins, a stilbene, and other previously unreported antioxidant phenolic compounds. J. Agric. Food Chem. 2010;58: 11673-11679.
  • Li L, Seeram NP. Further investigation into maple syrup yields 3 new lignans, a new phenylpropanoid, and 26 other phytochemicals. J. Agric. Food Chem. 2011;59:7708-7716.
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