文献
J-GLOBAL ID:201502277519877440   整理番号:15A0542878

モチ米の餅およびモチ性コムギの餅の嚥下のビデオ-内視鏡比較:窒息事故を呈する伝統的日本食の改善

Video-endoscopic comparison of swallowing waxy rice mochi and waxy wheat mochi: improvement of a traditional Japanese food that presents a choking hazard
著者 (10件):
資料名:
巻: 78  号:ページ: 472-477  発行年: 2014年03月 
JST資料番号: G0021A  ISSN: 0916-8451  CODEN: BBBIEJ  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: イギリス (GBR)  言語: 英語 (EN)
抄録/ポイント:
抄録/ポイント
文献の概要を数百字程度の日本語でまとめたものです。
部分表示の続きは、JDreamⅢ(有料)でご覧頂けます。
J-GLOBALでは書誌(タイトル、著者名等)登載から半年以上経過後に表示されますが、医療系文献の場合はMyJ-GLOBALでのログインが必要です。
餅は粘着性と接着性が強く,窒息し易い。餅による多くの致命的な...
シソーラス用語:
シソーラス用語/準シソーラス用語
文献のテーマを表すキーワードです。
部分表示の続きはJDreamⅢ(有料)でご覧いただけます。
J-GLOBALでは書誌(タイトル、著者名等)登載から半年以上経過後に表示されますが、医療系文献の場合はMyJ-GLOBALでのログインが必要です。
,...
準シソーラス用語:
シソーラス用語/準シソーラス用語
文献のテーマを表すキーワードです。
部分表示の続きはJDreamⅢ(有料)でご覧いただけます。
J-GLOBALでは書誌(タイトル、著者名等)登載から半年以上経過後に表示されますが、医療系文献の場合はMyJ-GLOBALでのログインが必要です。
,...
   続きはJDreamIII(有料)にて  {{ this.onShowAbsJLink("http://jdream3.com/lp/jglobal/index.html?docNo=15A0542878&from=J-GLOBAL&jstjournalNo=G0021A") }}
分類 (2件):
分類
JSTが定めた文献の分類名称とコードです
食品の品質  ,  口腔,食道 
引用文献 (32件):
  • Ministry of Health, Labour and Welfare: Inhalation and ingestion of other objects causing obstruction of respiratory tract. In Ministry of Health, Labour and Welfare (Ed.), Vital statistics of Japan; 2011. Japanese.
  • Mukai M. Food-choking accidents. In Ministry of Health, Labour and Welfare (Ed.), Report on the Current Prevalence Patterns and Causes of Food-Choking Accidents; 2008. Japanese.
  • Cabinet Office. Suitation of aging (Chapter 1). In Cabinet Office (Ed.), Annual Report on the Aging Society; 2008. Japanese.
  • Ekberg O, Feinberg MJ. Altered swallowing function in elderly patients without dysphagia: radiologic findings in 56 cases.Am. J. Roentogenol. 1991;156:1181-1184.
  • Sheth N, Diner WC. Swallowing problems in the elderly. Dysphagia. 1988;2:209-215.
もっと見る

前のページに戻る