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J-GLOBAL ID:201602205852696697   整理番号:16A0057159

D値によって表せられる微生物細胞の耐熱性は転移温度と線膨張係数によって推定できる

The Heat Resistance of Microbial Cells Represented by D Values Can be Estimated by the Transition Temperature and the Coefficient of Linear Expansion
著者 (6件):
資料名:
巻: 20  号:ページ: 291-295 (J-STAGE)  発行年: 2015年 
JST資料番号: L3233A  ISSN: 1342-4815  CODEN: BISCFY  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 短報  発行国: 日本 (JPN)  言語: 英語 (EN)
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著者らは,細胞の線膨張係数が変わる転移温度を測定することによ...
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分類 (2件):
分類
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生物物理的研究法  ,  微生物・ウイルス学研究法一般 
引用文献 (9件):
  • Al-Holy, M., Quinde, Z., Guan, D., Tang, J., and Rasco, B. (2004) Thermal inactivation of Listeria innocua in Salmon (Oncorhychusketa) Caviar using conventional glass and novel aluminum thermal-death time tube. J. Food Protection, 67, 383-386.
  • Juneja, V. K., Eblen, B. S., and Bansom, G. (2001) Thermal inactivation of Salmonella spp. in chicken broth, beef, pork, turkey, and chicken: Determination of D- and Z-value. J. Food Science, 66, 146-152.
  • Kirby, R, K. (1972) Thermal Expansion. American Institute of Physics Handbook, 3rd edition., New York, McGraw-Hill, 119.
  • Koseki, S., and Yamamoto, K (2007) A novel approach to predicting microbial inactivation kinetics during high pressure processing, Inst. J. Food Microbiol., 116, 275-282.
  • Nakanishi, K., Kogure, A., Fujii, T., Kokawa, R., and Deuchi, K. (2012) Development of a method for evaluating cell hardness and correlation between bacterial spore hardness and durability. J. Nanobiotechnology, 10, 22.
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