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J-GLOBAL ID:201702259552790675   整理番号:17A0216388

難消化性マルトデキストリンは脂質のミセル可溶性を低下させ,胆汁酸塩ミセルの拡散を抑制し,ミセル脂肪酸のCaco2細胞への取込みを抑制する

Resistant Maltodextrin Decreases Micellar Solubility of Lipids and Diffusion of Bile Salt Micelles and Suppresses Incorporation of Micellar Fatty Acids into Caco-2 Cells
著者 (6件):
資料名:
巻: 62  号:ページ: 335-340(J-STAGE)  発行年: 2016年 
JST資料番号: F0733A  ISSN: 0301-4800  CODEN: JNSVA5  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: 日本 (JPN)  言語: 英語 (EN)
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難消化性マルトデキストリン(RMD)が実験動物およびヒトにお...
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消化器の基礎医学  ,  動物の代謝と栄養一般 
引用文献 (19件):
  • 1) Borén J, Matikainen N, Adiels M, Taskinen M-R. 2014. Postprandial hypertriglyceridemia as a coronary risk factor. Clin Chim Acta 431: 131-142.
  • 2) Ohkuma K, Matsuda I, Katta Y, Hanno Y. 1990. Pyrolysis of starch and its digestibility by enzymes—characterization of resistant maltodextrin. J Jpn Soc Starch Sci 37: 107-114 (in Japanese).
  • 3) Wakabayashi S, Satouchi M, Nogami Y, Ohkuma K, Matsuoka A. 1991. Effect of resistant maltodextrin on cholesterol metabolism in rat. J Jpn Soc Nutr Food Sci 44: 471-478.
  • 4) Nagata J, Saito M. 2006. Effects of simultaneous intakes of resistant maltodextrin and diacylglycerol on lipid profiles in rats fed cholesterol diets. Nutrition 22: 395-400.
  • 5) Kishimoto Y, Oga H, Tagami H, Okuma K, Gordon DT. 2007. Suppressive effect of resistant maltodextrin on postprandial blood triacylglycerol elevation. Eur J Nutr 46: 133-138.
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