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J-GLOBAL ID:202002297098592809   整理番号:20A2612458

スクランブルエッグ中における黄色ブドウ球菌の菌数とブドウ球菌エンテロトキシンSEAおよびSEQの産生量の挙動

Behavior of Staphylococcus aureus and Staphylococcal Enterotoxins A and Q in Scrambled Eggs
著者 (4件):
資料名:
巻: 61  号:ページ: 132-137(J-STAGE)  発行年: 2020年08月25日 
JST資料番号: G0622A  ISSN: 0015-6426  CODEN: SKEZAP  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 短報  発行国: 日本 (JPN)  言語: 日本語 (JA)
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ブドウ球菌食中毒(SFP)は黄色ブドウ球菌(SA)が産生する...
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分類 (3件):
分類
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食品衛生一般  ,  微生物検査法  ,  卵と卵製品 
引用文献 (34件):
  • 1) Omoe K. Staphylococcus aureus and its enterotoxins. Syokuhin Eisei Kenkyu (Food Sanitation Research), 59, 17-23(2009).
  • 2) Sakazaki, R. ed. Food-and Water-borne Infection and Food Poisoning《NEW EDITION》. Tokyo, Chuohoki, 2000, p. 454-472. (ISBN4-8058-1940-5)
  • 3) Hu, D. L. Staphylococcus aureus infectious disease and food poisoning. Journal of clinical laboratory medicine, 58, 855-861 (2014).
  • 4) Omoe, K., Ishikawa, M., Shimoda, Y., Hu, D. L., Ueda, S. and Shinagawa, K. Detection of seg, seh, and sei genes in Staphylococcus aureus isolates and determination of the enterotoxin productivities of S. aureus isolates harboring seg, seh, or sei genes. J. Clin. Microbiol., 40, 857-862 (2002).
  • 5) Sato’o, Y., Omoe, K., Naito, I., Ono, H. K., Nakane, A., Sugai, M., Yamagishi, N. and Hu, D.-L. Molecular epidemiology and identification of a Staphylococcus aureus clone causing food poisoning outbreaks in Japan. J. Clin. Microbiol., 52, 2637-2640 (2014).
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