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J-GLOBAL ID:200901007654739547   Update date: Jan. 30, 2024

Do Gabsoo

Do Gabsoo
Research field  (2): Food sciences ,  Biomaterials
Research keywords  (6): 近赤外分光イメージング ,  食品工学 ,  冷凍食品 ,  氷結晶 ,  水分分布 ,  frozen food
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 2017 - 2020 Evaluation of food processing techniques based on 3-D measurement of microscale to macroscale structure
Papers (46):
MISC (9):
  • 都 甲洙, 佐瀬 勘紀, Bae Y, 前田 竜郎, 上野 茂昭, 荒木 徹也. 極低温ミクロトームイメージングシステムによる冷凍食品内のミクロからマクロ気泡計測. 日本食品工学会誌 = Japan journal of food engineering. 2017. 18. 3. 125-133
  • DO Gabsoo, 上野茂昭. Three-dimensional Measurement of Ice Crystal in Frozen Foods by Near-infrared Imaging Spectroscopy. 冷凍. 2016. 91. 1068. 729-732
  • 上野茂昭, DO Gabsoo. Observation Method of Ice Crystals in Frozen Food Stuffs by Utilizing the Three-dimensional Internal Structure Microscope. 冷凍. 2016. 91. 1067. 667-671
  • Gabsoo Do, Yasuyuki Sagara, Yeonghwan Bae, Hirofumi Kawanishi, Shigeaki Ueno. Three-dimensional measuring technique of bubble size distribution in ice cream. 5th International Technical Symposium on Food Processing, Monitoring Technology in Bioprocesses and Food Quality Management. 2009. 1265-1268
  • UENO Shigeaki, SHIRAKASHI Ryo, DO Gab-Soo, SAGARA Yasuyuki, KUDOH Ken-ichi, HIGUCHI Toshiro. None-destructive Measurement of Ice Crystals in Frozen Gelatin Gel : Estimation of Ice Crystal Structure by Utilizing Dielectric Properties. 冷凍 = Refrigeration. 2005. 80. 932. 457-458
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Patents (1):
  • マイクロスライサ
Lectures and oral presentations  (168):
  • 冷凍うどんの冷凍焼け評価
    (日本食品工学会第20回年次大会 2019)
  • 食品内部構造のミクロからマクロ計測による品質評価
    (FOOMA JAPAN 2019アカデミックプラザ 2019)
  • バラ栽培温室における循環扇の配置が気温・気流速分布と暖房用重油消費量に及ぼす影響
    (農業環境工学関連学会2018年合同大会 2018)
  • 目合いの異なる防虫網がスクリーンハウス内の微気象に及ぼす影響
    (農業環境工学関連学会2018年合同大会 2018)
  • Three-dimensional measurement of internal structure in frozen food materials by cryogenic microtome imaging system
    (21th International Drying Symposium 2018)
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Education (1):
  • - 1999 Nihon University Graduate School, Division of Agriculture Agricultural Engineering
Work history (8):
  • 2020/04 - 現在 日本大学生物資源科学部、教授
  • 2015/04 - 2020/03 日本大学生物資源科学部、教授(研究所)
  • 2011/04 - 2015/03 日本大学生物資源科学部、准教授
  • 2006/04 - 2011/03 日本大学生物資源科学部、専任講師
  • 2004/04 - 2006/03 日本大学生物資源科学部、助手
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Awards (7):
  • 2021/09 - 日本食品工学会 日本食品工学会賞論文賞 Determining the Internal Structure of Ice Cream Using Cryogenic Microtome Imaging and X-ray Computed Tomography
  • 2019/05/22 - 日本冷凍空調学会 日本冷凍空調学会賞学術賞 冷凍米飯の長期保存における氷結晶の計測
  • 2019/05 - 日本冷凍空調学会 日本冷凍空調学会賞学術賞 冷凍米飯の長期保存における氷結晶の計測
  • 2011/05 - International association for engineering and food, Scientific presentation award Three-Dimensional Measuring Technique for Internal Structure of Ice Cream
  • 2010/03 - Bioscience Biotechnology and Biochemistry Visualization and Quantification of Three-Dimensional Distribution of Yeast in Bread Dough
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Association Membership(s) (4):
Japan Society for Food Engineering ,  Japanese Society for Cryobiology and Cryotechnology ,  Japan Society of Refrigeration and Air Conditioning Engineers ,  日本食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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