Rchr
J-GLOBAL ID:200901012254144629   Update date: Aug. 18, 2024

TAKAO Tetsuya

タカオ テツヤ | TAKAO Tetsuya
Affiliation and department:
Job title: Professor
Papers (52):
MISC (9):
  • 栗彩子, 宮本雄基, 有路沙織, 髙尾哲也, 角田光淳, 川原一芳. 柑橘類から分離された乳酸菌の性状と発酵乳調製の試み. 日本食生活学会誌. 2023. 33. 3. 135-142
  • 近藤渚,小川睦美,戸谷誠之,髙尾哲也. 女子大学生の月経記録習慣及び月経教育経験の実態調査~月経周期の安定性に着目して~. 日本家政学会誌. 2023. 74. 3. 140-147
  • Safety Assessment of Cellulose Nanofibers Obtained from Soda Cooking Bamboo Pulp: Bacterial Reverse Mutation Test, Mouse Lymphoma Thymidine Kinase Assay, Micronucleus Test, and Repeated dose 90-day Oral Toxicity Study in Rats. 2021. 75. 11. 1018-1050
  • An Examination of Factors Promoting a more Regular Menstrual Cycle among Female Undergraduates: Focusing on the Number of Years Since Menarche. 2021. 15. 4. 209-222
  • Akikazu Takada, Fumiko Shimizu, Yukie Ishii, Mutsumi Ogawa, Tetsuya Takao. Roles of Glucose and Sucrose Intakes on the Brain Functions Measured by the Working Ability and Morris Maze. InTechOpen. 2021
more...
Books (8):
  • Psychology and Pathophysiological Outcomes of Eating Roles of Glucose and Sucrose Intakes on the Brain Functions Measured by the Working Ability and Morris Maze.
    2021
  • Role of Obesity in Human Health and Disease Food Intakes and Body Mass Index (BMI) in Japanese Old Men, Women, and Male Medical Doctors.
    2021
  • シリーズ〈栄養と疾病の科学〉1「摂食と健康の科学」
    朝倉書店 2020
  • 基礎・応用・臨床 微生物学と実験
    株式会社光生館 2014 ISBN:9784332040569
  • 食品加工と加工食品
    樹村房 2009 ISBN:9784883671434
more...
Lectures and oral presentations  (77):
  • アミノ酸刺激による唾液腺由来細胞A253の応答性と唾液関連遺伝子発現性の変化
    (日本食品科学工学会大会 2023)
  • Changes in response and saliva-related gene expression into amino acid stimulation in cell line A253.
    (22nd IUNS-International Congress of Nutrition 2022)
  • 唾液腺由来細胞A253におけるアミノ酸刺激による応答性と唾液関連遺伝子発現の変化
    (日本味と匂学会 第56回大会 2022)
  • 健康な女子大学生の排卵性周期に関連する要因の検討
    (日本食育学会学術大会 2022)
  • いくつかの苦味物質とアミノ酸刺激による唾液腺由来細胞A253の応答性と味覚・唾液関連遺伝子発現性の変化
    (日本食品科学工学会第68回大会 2021)
more...
Works (24):
  • 糖の摂取と作業能力
    小川睦美, 迎ももか, 内山智子, 清水史子, 石井幸江, <U>髙尾哲也</U>, 高田明和 2018 -
  • 食と健康に関する男女差について
    高田明和, 松岡健平, 加藤清恵, <U>髙尾哲也</U>, 小川睦美, 石井幸江, 清水史子 2018 -
  • タンパク質と脳の栄養~うつ病とタンパク摂取~
    高田明和, <U>高尾哲也</U>, 小川睦美, 石井幸江, 清水史子, 葉梨喬宏, 富岡大, 堀宏治, 増田潤一 2017 -
  • 肥満の予防と治療~食べ物との関係~
    高田明和, 松岡健太, 加藤清恵, <U>高尾哲也</U>, 小川睦美, 石井幸江, 清水史子 2017 -
  • 糖尿病とストレス
    高田明和, 松岡健平, 加藤清恵, <U>高尾哲也</U>, 小川睦美, 石井幸江, 清水史子, 増田潤一 2017 -
more...
Professional career (1):
  • 博士 (東京農業大学大学院)
Work history (7):
  • 2021/04 - 現在 Showa Women's University Professor
  • 2016/04 - 現在 Showa Women's University
  • 2015/04 - 現在 Showa Women's University
  • 2011/04 - 現在 Showa Women's University Professor
  • 2008/05 - 現在 Showa Women's University
Show all
Awards (1):
  • 2017/11 - 全国栄養士養成施設協会顕彰
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page