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J-GLOBAL ID:200901014220099899   Update date: Jan. 31, 2024

Wakabayashi Yoshikazu

ワカバヤシ ヨシカズ | Wakabayashi Yoshikazu
Affiliation and department:
Job title: Professor
Homepage URL  (1): http://web.agr.ehime-u.ac.jp/~seisaku/kaiiki/kaiikisyakai%20top.htm
Research field  (1): Sociology
Research keywords  (11): フィールドワーク ,  海上生活構造 ,  漁撈集団 ,  食育 ,  地域振興 ,  産業振興 ,  地域水産業 ,  カツオ産業文化 ,  生活文化 ,  社会構造 ,  漁村地域
Research theme for competitive and other funds  (17):
  • 2018 - 2023 Practical Studies of the Food Education (shokuiku) for Fisheries about the Skipjack Tuna
  • 2016 - 2019 Construction of Evaluation Methods for fieldwork education to find issues and solve problems
  • 1997 - 2019 水産業・漁村の振興に関する研究
  • 1983 - 2019 漁業地域の社会構造と生活文化に関する研究
  • 1982 - 2019 フィールドワークの技法と実践に関する研究
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MISC (53):
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Books (44):
  • カツオと日本社会 -カツオと海と人の関わりを問い直す-
    筑波書房 2009
  • 日本の漁村・水産業の多面的機能
    北斗書房 2009
  • 給食ニュース大百科2009
    少年写真新聞社 2009
  • ぎょしょく教育 -愛媛県愛南町発 水産版食育の実践と提言-
    筑波書房 2008
  • 焼津の歴史あれこれ
    焼津市 2008
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Education (4):
  • - 1987 Bukkyo University Graduate School of Sociology
  • - 1987 Bukkyo University Graduate School, Division of Sociology
  • - 1981 Gakushuin University Faculty of Law Department of Political Studies
  • - 1981 Gakushuin University Faculty of Law
Professional career (3):
  • 法学士 (学習院大学)
  • 社会学修士 (佛教大学)
  • 博士(水産学) (鹿児島大学)
Work history (10):
  • 2002 - - 愛媛大学大学院
  • 2000 - 2001 Kochi University
  • 2001 - - 愛媛大学・愛媛大学大学院
  • 1998 - 2000 Kochi University
  • 1997 - 2000 Kochi University
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Committee career (4):
  • 2007 - 日本食育学会 理事(学会誌編集委員会委員)
  • 2005 - 京都民俗学会 監事
  • 1997 - 地域漁業学会 理事(学会賞選考委員会委員、研究企画委員会委員、情報企画委員会委員長)
  • 1995 - 漁業経済学会 理事(学会賞選考委員会委員)
Awards (6):
  • 2008 - 魚食普及表彰(共同)
  • 2007 - 地域に根ざした食育コンクール2006 優秀賞<農水省消費・安全局長賞>(愛南町との共同)
  • 2002 - 第12回高知出版学術賞(共同)
  • 2002 - 第46回高知県出版文化賞(共同)
  • 2000 - 漁業経済学会・学会賞(個人)
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Association Membership(s) (8):
日本食育学会 ,  京都民俗学会 ,  関西社会学会 ,  日本民俗学会 ,  日本文化人類学会 ,  漁業経済学会 ,  地域漁業学会 ,  日本社会学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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