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J-GLOBAL ID:200901025533805087   Update date: Nov. 21, 2024

Kimura Keitarou

キムラ ケイタロウ | Kimura Keitarou
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): https://scholar.google.jp/citations?user=jfA56YYAAAAJ&hl=ja&oi=ao
Research field  (2): Food sciences ,  Applied microbiology
Research keywords  (6): 枯草菌 ,  バクテリオファージ ,  納豆菌 ,  発酵 ,  微生物 ,  Bacillus subtilis
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2016 - 2019 Regulation of insertion sequnces found in the genome of Bacillus subtilis (natto)
  • 2011 - 2013 Construction of gene expression system using virulent phages.
  • 2005 - 2006 Regulation of poly-gamma-glutamate synthesis and degradation in Bacillus subtlis
  • 2002 - 2004 Coupling of Carbon and Nitrogen Regulation in Amino acid and Polyamine Catabolism through Two-component Regulatory Systems and A Novel Mechanism of Bacterial Catabolite Control
  • 1)納豆菌の粘性物質生産の制御機構 2)納豆菌の定常期の細胞生理、固体培養特性 3)バクテリオファージ感染の防御機構
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Papers (71):
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MISC (72):
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Patents (1):
  • γ-ポリグルタミン酸分解酵素欠損変異株及び該変異株を用いたγ-ポリグルタミン酸の製造法
Books (7):
  • 醸造の事典
    2021
  • 菌の絵本 なっとう菌
    農文協 2018
  • 食と微生物の事典
    朝倉書店 2017
  • Amino-Acid Homopolymers Occurring in Nature (分担執筆)
    Springer 2010 ISBN:9783642124525
  • 納豆の研究法(編著・分担執筆)
    恒星社厚生閣 2010 ISBN:9784769912101
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Lectures and oral presentations  (59):
  • Efficacy of low energy electron beam on microbial decontamination of spices
    (19th International Meeting on Radiation Processing (IMRP 2019) 2019)
  • 環状イソマルトオリゴ糖はPaenibacillus sp.598K由来GH family66デキストラナーゼの生産に関与する
    (日本農芸化学会大会講演要旨集(Web) 2017)
  • 高圧処理による枯草菌芽胞の発芽誘導に対する懸濁液成分の影響
    (高圧討論会講演要旨集 2016)
  • 高圧損傷大腸菌の検出に及ぼす培養温度の影響
    (高圧討論会講演要旨集 2016)
  • Paenibacillus sp.598K由来GH66デキストラナーゼの機能特性
    (応用糖質科学 2016)
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Professional career (2):
  • Ms. Science (University of Tokyo)
  • Ph. D (Tohoku University)
Work history (2):
  • 2021/04 - 現在 農研機構 食品研究部門 食品加工・素材研究領域 領域長
  • 2016/04 - 農研機構・食品研究部門 微生物機能ユニット長
Committee career (2):
  • 2017/05 - 現在 日本食品科学工学会 和文誌 編集委員(編集幹事長)
  • 生物工学会 生物工学会 スローフード微生物工学研究部会運営委員
Association Membership(s) (3):
JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  生物工学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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