Rchr
J-GLOBAL ID:200901035194523447
Update date: Jan. 30, 2024
Sunto Akiko
スントウ アキコ | Sunto Akiko
Affiliation and department:
Kanagawa University of Human Services
About Kanagawa University of Human Services
Search "Kanagawa University of Human Services"
Detailed information
Research field (1):
Nutrition and health science
Research keywords (4):
学校給食
, 精神疾患
, 真空調理
, 給食経営管理
Research theme for competitive and other funds (3):
2022 - 2026 Remote dietary advice system by nutritionists using food recording support application with image recognition
2022 - 2025 AIを利用した簡便で汎用性の高い食事調査法の開発
生活習慣病患者の食生活の実態と栄養食事療法に関する研究
Papers (8):
Nakanishi T, Yoshikawa T, Higuchi R, Tokunaga M, Iida A, Suntou A, Suzuki S. A Study on Sleep Patterns on Weekdays and Holidays in Nursery School Children Aged 4-6 Years. Journal of Kanagawa University of Human Services. 2020. 17. 1. 39-48
Yoshikawa T, Kobayashi Y, Nakanishi T, Higuchi R, Suntou A, Tokunaga M, Iida A, Suzuki S. Study of the Effectiveness of Even Distribution to Each Student in Elementary School Lunch. Journal of Kanagawa University of Human Services. 2020. 17. 1. 59-70
Watanabe D, Kuranuki S, Suntou A, Matsumoto N, Nakamura T. Daily yogurt consumption improves glucose metabolism and insulin sensitivity in young non-diabetic Japanese subjects who have type 2 diabetes. Nutrients. 2018. 10
Noriaki Yamaguchi, Akiko Sunto, Toshinao Goda, Kazuhito Suruga. Competitive regulation of human intestinal beta-carotene 15,15 '-monooxygenase 1 (BCMO1) gene expression by hepatocyte nuclear factor (HNF)-1 alpha and HNF-4 alpha. LIFE SCIENCES. 2014. 119. 1-2. 34-39
駿藤晶子, 中村丁次, 倉貫早智, 望月和樹, 千場純, 合田敏尚. 生活習慣病患者を対象としたγ-GTPに影響を与える因子の検討. New Diet Therapy. 2013. 29. 3-9
more...
Books (1):
給食経営管理論
東京化学同人 2016 ISBN:9784807916757
Lectures and oral presentations (5):
ヨーグルトの習慣的摂取が糖尿病感受性遺伝子SNPSを持つ健常若年者の糖代謝に及ぼす影響
(第73回日本栄養・食糧学会大会 2019)
メンタルクリニック・デイケアプログラム利用者の食生活状況に関する実態調査
(第73回日本栄養・食糧学会大会 2019)
真空調理法を用いた高リコピン人参の料理による嗜好性・物性・保存性の検討
(第1回神奈川県栄養士会実践・研究大会 2019)
給食経営管理論実習における学生の知識・技術到達度に及ぼす要因の検討(第2報)
(第14回日本給食経営管理学会 2018)
給食経営管理論実習における学生の知識・技術到達度に及ぼす要因の検討
(第13回日本給食経営管理学会 2017)
Education (2):
- 2013 University of Shizuoka Graduate School of Nutritional and Environmental Sciences
- 2002 Kagawa Nutrition University
Professional career (1):
食品栄養科学 (静岡県立大学)
Work history (3):
2015/04 - 現在 Kanagawa University of Human Services
2007/05 - 2015/03 Kanagawa University of Human Services
2004/04 - 2007/04 聖隷沼津病院 栄養管理課
Association Membership(s) (4):
日本栄養改善学会
, 日本臨床栄養学会
, 日本栄養学教育学会
, 日本給食経営管理学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM