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J-GLOBAL ID:200901052490338827   Update date: Jul. 27, 2022

Asano Kozo

アサノ コウゾウ | Asano Kozo
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (1): Applied biochemistry
Research keywords  (3): 食品科学 ,  応用微生物 ,  Applied Microbiology
Research theme for competitive and other funds  (9):
  • 保存中に酸度が高まらないヨーグルトの製造方法の開発
  • 難分解化合物を標的とした、バイオレメディエーション。 難培養微生物のコンソーシアムおよびその機能解析と応用開発
  • 乳酸生成糸状菌による農産加工副産物利用技術の推進
  • 発酵用スターター微生物に関する研究
  • 腸内細菌の挙動に関する研究
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MISC (29):
Patents (22):
  • プロトンATPアーゼ活性低下変異株を用いたグルタミン酸の製造法
  • コレシストキニン分泌促進活性を有するアルギニン含有ペプチドおよびこれを含有する食品
  • 乳酸菌乾燥粉末の製造方法
  • 黄色ブドウ球菌の検出培地
  • 海水から分離した酵母を用いる清酒の製造法
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Books (2):
  • トレードオフを勝ち抜く総合技術監理のテクニック
    地人書館 2002
  • 醸造用酵母のアミノ酸生合成変異による香気物質の生産
    『21世紀に向かう酵母研究』学会出版センター 1994
Works (6):
  • 耐塩性酵母を用いた味噌発酵用ドライスターターの開発
    2000 -
  • Development of a dry starter for Misofermentation with salt torelant yeast.
    2000 -
  • 食と健康
    1999 -
  • 熱帯地域における植物内生菌の多様性研究
    1999 -
  • Function of foods
    1999 -
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Professional career (1):
  • (BLANK) (Hokkaido University)
Work history (8):
  • 1998 - -
  • 1998 - - Bioremediation
  • 1985 - 1995 抗生物質生産放線菌の研究
  • 1985 - 1995 Auitibiotic producing Actinomycetes
  • 1992 - - 醸造用酵母に関する研究
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Committee career (3):
  • 2003 - 日本食品科学工学会 北海道支部長
  • 2000 - 日本醸造学会 編集委員
  • 日本乳酸菌学会 企画運営委員
Awards (3):
  • 2002 - 日本醸造協会 伊藤保平賞
  • 1998 - 北海道 技術賞
  • 1998 - 日本醸友会 技術賞
Association Membership(s) (6):
日本放線菌学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本醸造学会 ,  日本生物工学会 ,  日本乳酸菌学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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