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J-GLOBAL ID:200901072880775293   Update date: Feb. 11, 2024

Kitao Satoshi

キタオ サトシ | Kitao Satoshi
Affiliation and department:
Research field  (1): Applied biochemistry
Research keywords  (2): Chemistry of Food Function ,  食品機能化学
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 2011 - 2014 エコロジー調理は食品の機能性と嗜好性にどのような影響を与えるか?
  • 2010 - 2013 物性と抗酸化能を併せもつ調理加工方法の検討
  • 2007 - 2009 咀嚼嚥下障害者食の加工調理方法の違いによる抗酸化成分の評価
  • 2004 - 2005 発芽穀類の機能性評価と遺伝子発現特性
  • 2004 - 2005 未利用廃棄物・大根葉からの不凍タンパク質製造及びその応用開発
Papers (68):
  • Mami Ando, Satoshi Kitao. Changes in the antioxidant ability of eggplant caused by roasting and identification of antioxidant. Journal for the Integrated Study of Dietary Habits. 2022. 32. 4. 179-186
  • Mami Ando, Akio Obata, Wen Jye Mok, Satoshi Kitao. Culinary Properties of Raw versus Conventional Soy Sauce during Tuna Preparation. Journal of Food Research. 2022. 11. 1. 10-22
  • Satoshi Kitao, Mami Ando, Akiko Kawasaki, Michio Harada. Change in the antioxidant ability with the storage ripening period of Mirin lees and application for processed foods. Journal for the Integrated Study of Dietary Habits. 2021. 32. 1. 15-22
  • Mami Ando, Satoshi Kitao, Yoshiro Hatanaka, Ryoichi Sakaue, Akio Obata. Characteristics of raw soy sauce for cooked rice. Journal of Cookery Science of Japan. 2020. 53. 3. 207-215
  • Mami Ando, Satoshi Kitao, Hitoshi Takamura, Teruyoshi Matoba. Energy Usage on Different Cooking Methods in Boiling Cooking and Effectiveness of Adding Steaming Operation. 2018. 51. 4. 223-228
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MISC (6):
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Patents (39):
  • <国内特許>コンニャク食品
  • <国内特許>固定化酵素及びサイクロイソマルトオリゴ糖の製造法
  • <国内特許>抗腫瘍薬
  • <国内特許>環状オリゴ糖及びそれを含むレトロウィルス性疾患の予防または治療剤
  • <国内特許>油脂の安定化方法
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Books (11):
  • Nブックス 五訂 食品加工学
    建帛社 2022
  • 新しい食品加工学~食品の保存・加工・流通と栄養~
    南江堂 2022
  • Nブックス 四訂 食品加工学
    建帛社 2019 ISBN:9784767906447
  • 新しい食品加工学-食品の保存・加工・流通と栄養-改訂第2版
    南江堂 2017
  • 新しい食品加工学
    南江堂 2011
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Lectures and oral presentations  (114):
  • Cokoing characteristics of raw soy sauce for rice cooking -Examination based on differences in physial property measurement methods-
    (2021)
  • Examination of frozen storage method of fresh vegetables using antifreeze protein
    (2020)
  • Cooking characteristics of raw soy sauce for rice cooking (2) -effect of cooking pilaf-
    (2019)
  • Characteristics of raw soy sauce for rice cooking
    (2018)
  • 「まぐろの漬け」における生醤油の調理特性
    (創立50周年記念一般社団法人日本調理科学会平成29年度大会 2017)
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Works (2):
  • 健康家族(ヤエガキ)
    2009 -
  • 酵素法による香気成分の配糖化
    2000 -
Education (2):
  • - 1995 University of Tsukuba Ph. D
  • 1977 - 1981 University of Tsukuba Second Cluster of College
Professional career (1):
  • 博士(農学) (筑波大学)
Work history (22):
  • 2022/04 - 現在 大阪樟蔭女子大学 客員教授
  • 2016/04 - 2022/03 President
  • 2015/04 - 2022/03 Osaka Shoin Women's University Department of Health and Nutrition
  • 2014/04 - 2022/03 樟蔭学園 理事
  • 2014/04 - 2016/03 Vice President
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Committee career (9):
  • 2014/06 - 現在 日本栄養・食糧学会近畿支部 参与
  • 2013/10 - 現在 日本応用糖質科学会近畿支部 評議員
  • 2009/05 - 現在 日本食生活学会 理事
  • 2005/05 - 現在 日本食生活学会 評議員
  • 2012/06 - 2016/05 日本調理科学会 理事
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Awards (2):
  • 2016/11 - 大阪府 栄養士養成表彰
  • 2015/11 - 一般社団法人全国栄養士養成施設協会 栄養士養成表彰
Association Membership(s) (8):
日本食生活学会 ,  日本調理科学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本家政学会 ,  日本応用糖質科学会(旧・日本澱粉学会) ,  日本発酵工学(現・日本生物工学)会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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