Rchr
J-GLOBAL ID:200901084293719001   Update date: Sep. 19, 2024

Esaki Hideo

エサキ ヒデオ | Esaki Hideo
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (4): 大豆発酵食品 ,  食品プロセス科学 ,  Fermented Soybean Food ,  Food Processing Science
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 1998 - 麹発酵による抗酸化力の増強
  • 1998 - Antioxidative Reinforcement by Koji Fermentation
  • 1989 - 大豆発酵食品の抗酸化性
  • 1989 - Antioxidative Activity of Fermented Soybean Products
MISC (38):
more...
Patents (2):
  • 抗酸化物質及びその製造法
  • 抗酸化剤
Books (4):
  • “マメ類およびその発酵食品中のポリフェノール類の抗酸化作用”、わが国におけるマメ類の研究
    独立行政法人農業技術研究機構中央農業総合研究センター 2003
  • 大豆発酵食品の抗酸化性
    シーエムシー「成人病予防食品の開発」 1998
  • Antioxidant Activity of Fermented Soybean Products
    「Recent Development of Food Factors for Disease Prevention」 1998
  • Antioxidative Activity of Fermented Soybean Products (Food Phytochemicals for Cancer Prevention I)
    American Chemical Society 1994
Education (4):
  • - 1975 Gifu University
  • - 1975 Gifu University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1973 Gifu University
  • - 1973 Gifu University Faculty of Agriculture
Professional career (2):
  • The master of agricultural science (Gifu University)
  • The doctor of agricultural science (Nagoya University)
Work history (8):
  • 1992 - - 椙山女学園大学 助教授
  • 1992 - - Sugiyama Jogakuen University, Associate
  • 1984 - 1991 Sugiyama Jogakuen University
  • 1984 - 1991 Sugiyama Jogakuen University, Lecturer
  • 1975 - 1984 Sugiyama Jogakuen University
Show all
Committee career (3):
  • 1998 - 2000 日本栄養・食料学会 中部支部 会計
  • 1999 - 日本栄養・食糧学会 中部支部 評議員
  • 1998 - 日本食品科学工学会中部支部 評議員
Association Membership(s) (7):
日本栄養・食料学会 中部支部 ,  日本栄養・食糧学会 中部支部 ,  日本食品科学工学会中部支部 ,  日本家政学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page