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J-GLOBAL ID:201301057216444330   Update date: Jul. 31, 2024

Yoshie Yumiko

Yoshie Yumiko
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): http://kaken.nii.ac.jp/d/r/40293097.ja.html
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (7): 食品分析学 ,  食品化学 ,  海藻 ,  ポリフェノール化合物 ,  フラボノイド ,  ポリフェノール ,  脂質酸化
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2010 - 2010 茶飲料の品質と容器の関連について
  • 2009 - 2009 産業化を考慮したワカメおよびコンブの高速塩漬方法の開発および該塩漬けで生じる塩水廃棄物の有効利用法の検討
  • 2007 - 2007 亜麻仁油搾りかすの有効利用
  • 2005 - 2006 水産加工物または水産加工残渣からの有用成分の検索
  • 2005 - 2005 ルピナス種子由来のタンパク質の栄養学的ならびに生理学的有効性に関する研究
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Papers (71):
MISC (2):
  • YOSHIE STARK Yumiko. Isoelectric Point Analysis of Protein Depending on the Objectives. 2004. 360. 734-735
  • YOSHIE-STARK Y. Distribution of flavonoids and related compounds from seaweeds in Japan. Journal of Tokyo University of Fisheries. 2003. 89. 1-6
Books (9):
  • 伝統食品のおいしさの科学
    エヌ・ティー・エス 2024 ISBN:9784860438883
  • 食品の官能評価・鑑別演習
    建帛社 2024 ISBN:9784767907536
  • Effect of wavelength of intermittent light on the growth and fatty acid profile of the haptophyte Isochrysis galbana
    In: Grobal Change: Mankind-Marine Environment Interactions, Springer 2011
  • 「第9節 海藻のポリフェノールおよび食物繊維の生理機能」, 水産物の有効利用法開発、坂口守彦編
    エヌ・テイー・エス 2005
  • 「水産食品デザイン学;新製品と美味しさの創造」、渡邊悦生編著
    成山堂 2004
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Education (1):
  • - 1994 東京水産大学大学院 博士(水産学)
Professional career (1):
  • 博士(水産学) (東京水産大学大学院)
Work history (1):
  • 2019/07 - 2020/03 University of Strasbourg, Exchange researcher
Committee career (6):
  • 2016/10 - 2020/09 群馬県 内水面魚場管理委員会 委員
  • 2012 - 2019 文部科学省 教科用図書検定調査審議会委員
  • 2014/11 - 2018/10 群馬県 食品安全審議会委員
  • 2005 - 2009 日本水産学会 広報委員
  • 1999 - 2002 日本水産学会編集委員
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Awards (1):
  • 2001 - 日本水産学会奨励賞受賞
Association Membership(s) (4):
Institute of Food Technologists, IFT, USA ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  THE JAPAN SOCIETY FOR ANALYTICAL CHEMISTRY ,  THE JAPANESE SOCIETY OF FISHERIES SCIENCE
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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