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J-GLOBAL ID:201601004711915337   Update date: Aug. 05, 2024

Satomi Nomura

ノムラ サトミ | Satomi Nomura
Affiliation and department:
Research field  (2): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (1): 食生活
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 2024 - 2025 揚げ物のおいしさ評価に関する栄養学的研究-特にクールフライヤーで調理した揚げ物料理の水分および脂質変動と嗜好性について-
  • 2024 - 2024 2024年国際家政学会 海外派遣援助費
  • 2023 - 2024 型焼き和菓子のテクスチャーからみる地域特性
  • 2022 - 2023 餡の性状と色彩が餡および菓子の美味しさに及ぼす影響
  • 2019 - 2020 餡粒子の口腔粒子感覚と芳香が豆類のおいしさに及ぼす影響
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Papers (10):
MISC (3):
  • 野村知未. 小豆の日常食への利用を目指して. 日本家政学会誌. 2024. 75. 7. 313-316
  • 野村知未. 令和4年度豆類振興事業調査研究結果 餡の性状と色彩が 餡および菓子の美味しさに及ぼす影響. 豆類時報. 2023. 113. 14-20
  • 野村知未. 令和元年度 豆類振興事業調査研究結果 餡粒子の口腔内粒子感覚と芳香が豆類のおいしさに及ぼす影響. 豆類時報. 2020. 101. 2-9
Lectures and oral presentations  (20):
  • The influence of regional differences in Japanese confectionaries (“Wagashi”) and the characteristics of the paste on the taste of red bean paste
    (IFHE(International Federation for Home Economics) World Congress 2024 2024)
  • 和菓子の種類と地域差における餡色、糖度およびテクスチャー特性について
    (日本調理科学会2023年度大会 2023)
  • Effect of azuki paste granules and smell on the taste of azuki
    (2021)
  • ガスダッチオーブンで調理したパンの水分量,糖量,テクスチャー特性
    (日本調理科学会2021年度大会 2021)
  • ガスダッチオーブンの調理過程における煮物料理の核酸関連物質変動と嗜好性について
    (日本調理科学会中国・四国支部 第8回大会 2018)
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Education (3):
  • Kyoto Prefectural University
  • Prefectural University of Hiroshima
  • Hiroshima Jogakuin University Faculty of Human Life Science Department of Nutrition and Health Promotion
Professional career (1):
  • 博士(学術) (京都府立大学)
Work history (4):
  • 2021/09 - 現在 Kanagawa Institute of Technology Faculty of Health and Medical Sciences Department of Nutrition and Life Science
  • 2014/04 - 2021/09 Hiroshima Jogakuin University Faculty of Life Design, Department of Nutrition and Health Promotion
  • 2013/09 - 2014/03 Hiroshima Jogakuin University Faculty of Life Design, Department of Nutrition and Health Promotion
  • 2013/04 - 2014/03 Kyoto Prefectural University
Association Membership(s) (6):
JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  THE JAPAN SOCIETY OF HOME ECONOMICS ,  THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE ,  日本官能評価学会 ,  日本食生活学会 ,  日本味と匂学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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