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J-GLOBAL ID:201801002855545366   Update date: Mar. 01, 2024

Abe Shuji

Abe Shuji
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (1): 冷凍すり身、凍結解凍、タンパク質、ゲル、テクスチャー、食品加工、食品工学、人工知能
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2021 - 2024 破断強度と破断凹み両方の概念を有した新たなゲル形成速度の評価法の確立
  • 2015 - 2018 Study on utilization of refrozen surimi and inhibition of deterioration of gel forming ability by refrozen
Papers (28):
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MISC (25):
Books (2):
  • 食品の冷凍・解凍技術と商品開発 -冷凍食品の食感
    エヌ・ティー・エス 2023
  • 新版 基礎食品学 第2章食品の主要成分-1水分
    アイ・ケイ・コーポレーション 2015
Education (1):
  • - 2011 東京海洋大学大学院博士後期課程修了
Professional career (1):
  • 博士(海洋科学)
Work history (2):
  • 2021/09 - 現在 新潟食料農業大学 食料産業学部 食料産業学科
  • 2014/04 - 2021/03 東京工科大学応用生物学部
Committee career (5):
  • 2023/04 - 現在 日本伝統食品研究会 事務局担当
  • 2021/09 - 現在 日本冷凍空調学会 編集委員
  • 2019/04 - 現在 低温生物工学会 理事(編集委員)
  • 2015/01 - 現在 日本伝統食品研究会 幹事(庶務担当)
  • 2022/09 - 2023/04 日本伝統食品研究会 幹事 (事務局代行担当)
Awards (2):
  • 2020/05 - 低温生物工学会 低温生物工学会奨励賞
  • 2011/05 - 日本冷凍空調学会 日本冷凍空調学会優秀講演賞
Association Membership(s) (4):
日本冷凍空調学会 ,  日本伝統食品研究会 ,  日本水産学会 ,  低温生物工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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