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J-GLOBAL ID:201801007356762145   Update date: Sep. 18, 2024

Morii Saeko

Morii Saeko
Affiliation and department:
Other affiliations (1):
  • 先端食科学研究センター  連携研究員
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): 大量調理 ,  cookery science
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2020 - 2023 過熱水蒸気加熱による調理予測モデルの構築と評価
  • 2013 - 2015 Study on Food Characteristics Using the New Cooking System
Papers (22):
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MISC (55):
  • 青野由佳, 岸田恵津, 森井沙衣子. 若年女性における脂質の摂取に対する意識についてのアンケート調査. 第71回日本栄養改善学会学術総会. 2024
  • 岸田恵津, 辰巳朔奈, 森井沙衣子. 子供の電子レンジの使用に関するアンケート調査-小学校低学年の調理の学習プログラムの検討に向けて-. 第71回日本栄養改善学会学術総会. 2024
  • Sakamoto Kaoru, Sakamoto Tomoka, Uchida Haruka, Morii Saeko. Rice Cooking Characteristics of Germ Rice. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2024. 35. 68
  • Morii Saeko, Sakamoto Kaoru. Effect of inside conditions of a steam convection oven on temperature changes assuming cooked rice. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2024. 35. 70
  • 岡本宜将, 松本莉瑚, 森井沙衣子, 坂本薫. 加熱調理における食品内水分の存在状態に及ぼす砂糖の影響. 第119回精糖技術研究会年次大会. 2024. 20-24
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Books (1):
  • 血液検査値から健康;栄養状態を探るには?
    東京 : カザン 2003
Education (3):
  • 2014 - 2019 Kobe University Graduate School of Human Development and Environment
  • 2002 - 2004 Kyoto Prefectural University
  • 1998 - 2002 Kyoto Prefectural University
Professional career (2):
  • 博士(学術) (神戸大学)
  • 修士(学術) (京都府立大学)
Work history (11):
  • 2023/04 - 現在 Hyogo University of Teacher Education
  • 2022/04 - 現在 Hyogo University
  • 2021/04 - 現在 兵庫県立大学 先端食科学研究センター 連携研究員
  • 2021/04 - 現在 University of Hyogo
  • 2020/04 - 2022/09 神戸松蔭女子学院大学 非常勤講師
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Committee career (5):
  • 2024/04 - 現在 日本調理科学会 近畿支部 広報
  • 2021/10 - 現在 日本給食経営管理学会 評議員
  • 2018/04 - 2024/03 日本調理科学会 近畿支部 支部委員
  • 2021/10 - 2022/10 日本調理科学会2022年度大会 実行委員
  • 2020/04 - 2021/03 日本調理科学会 近畿支部 庶務
Awards (3):
  • 2020/06 - 日本調理科学会 2020年度日本調理科学会奨励賞受賞 炊飯における浸漬に関する研究
  • 2017/06 - 兵庫県栄養士会 兵庫県栄養改善研究発表会 努力賞 学生による災害時の食支援活動構築のための実践報告
  • 2013/05 - 精糖技術研究会 第110回精糖技術研究会賞受賞 粉砕スクロース結晶における加熱による還元糖の生成
Association Membership(s) (3):
Japanese Society of Nutrition and Foodservice Management ,  THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE ,  THE JAPAN SOCIETY OF HOME ECONOMICS
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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