Art
J-GLOBAL ID:202002255767218732   Reference number:20A1628901

Understanding of the Heating Process Description of Rice-Cooking in a Pot on a Stovetop, Appearing on Elementary Home Economics Textbooks: A Survey among Prospective School Teachers in the University

小学校家庭科教科書における鍋による炊飯加熱過程の表現に対する教員志望大学生の理解
Author (12):
Material:
Volume: 53  Issue:Page: 114-126(J-STAGE)  Publication year: 2020 
JST Material Number: Y0637A  ISSN: 1341-1535  Document type: Article
Article type: 原著論文  Country of issue: Japan (JPN)  Language: JAPANESE (JA)
Thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
Keywords indexed to the article.
All keywords is available on JDreamIII(charged).
On J-GLOBAL, this item will be available after more than half a year after the record posted. In addtion, medical articles require to login to MyJ-GLOBAL.

Semi thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
Keywords indexed to the article.
All keywords is available on JDreamIII(charged).
On J-GLOBAL, this item will be available after more than half a year after the record posted. In addtion, medical articles require to login to MyJ-GLOBAL.

JST classification (2):
JST classification
Category name(code) classified by JST.
Food in general  ,  General 
Reference (48):
  • 1) 文部科学省 (2008),小学校学習指導要領 家庭科 (平成20年6月),http://www.mext.go.jp/a_menu/shotou/new-cs/youryou/syo/katei.htm,(2019/6/12)
  • 2) 文部科学省 (2008),「小学校学習指導要領解説 家庭編 (平成20年6月)」,p. 41,http://www.mext.go.jp/component/a_menu/education/micro_detail/__icsFiles/afieldfile/2009/06/16/1234931_009.pdf,(2019/ 6/12)
  • 3) 内野紀子,鳴海多恵子,石井克枝,櫻井純子 (2015),「小学校 わたしたちの家庭科5・6」,開隆堂,東京,p. 9,pp. 46-47
  • 4) 渡邊彩子 (2015),「新しい家庭5・6」,東京書籍,東京,p. 10,pp. 30-31
  • 5) 内野紀子,鳴海多恵子,石井克枝,櫻井純子 (2015),「わたしたちの家庭科5・6 学習指導書 教科書解説編」,開隆堂,東京,pp. 52-53
more...

Return to Previous Page