Rchr
J-GLOBAL ID:201801007732991339   Update date: Feb. 01, 2024

Adachi Kohsuke

Adachi Kohsuke
Affiliation and department:
Research field  (1): Marine/Aquatic life sciences
Research keywords  (3): 深海動物 ,  無脊椎動物 ,  マングローブ生態系
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 2020 - 2023 Study on the first food of Todarodes pacificus paralarvae focus on bacterial transmission between and mother-to-paralarvae
  • 2016 - 2019 微生物ループを利用するスルメイカの初期生活史の解明
  • 2015 - 2019 イカ類の正常発生に必須な輸卵管中の卵膜膨張誘発因子の特定
  • 2015 - 2017 フーリエ変換赤外分光光度計によるデトリタスの組成および起源解析法の開発
  • 2014 - 2017 カニ類と微生物の連携的なセルロース分解に着目したマングローブ炭素循環モデル
Show all
Papers (44):
more...
Lectures and oral presentations  (24):
  • AFMを用いたコラーゲン繊維のナノ構造の評価.
    (2019年第80回応用物理学会秋季学術講演会 2019)
  • シンカイヨロイダラ(Coryphaenoides yaquinae)皮から精製したI型コラーゲンの生化学的研究
    (令和元年度日本水産学会秋季大会 2019)
  • アオリイカおよびスルメイカ輸卵管腺のRnaseq解析.
    (令和元年度日本水産学会秋季大会. 2019)
  • アオリイカおよびスルメイカ抱卵腺のRnaseq解析
    (令和元年度日本水産学会秋季大会 2019)
  • シンカイヨロイダラ(Coryphaenoides yaquinae)の全ゲノム解析.
    (令和元年度日本水産学会秋季大会 2019)
more...
Education (3):
  • 1998 - 2001 京都大学大学院 農学研究科 応用生物科学専攻博士後期課程
  • 1996 - 1998 京都大学大学院 農学研究科 応用生物科学専攻博士前期課程
  • 1991 - 1996 Kyoto University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • 博士(農学) (京都大学)
Work history (5):
  • 2020/07 - 現在 Kochi University Faculty of Agriculture and Marine Science Professor
  • 2009/04 - 2020/06 Kochi University
  • 2006/10 - 2009/03 日本水産(株) 中央研究所 研究員
  • 2004/04 - 2006/09 Kindai University Fisheries Laboratory
  • 2001/08 - 2004/03 日本学術振興会 特別研究員(京都大学・MIT)
Committee career (1):
  • 2013/04 - 2015/03 日本水産学会 中国四国支部会庶務幹事
Awards (4):
  • 2017/09 - International Symposium "Fisheries Science for Future Generations Best Student Presentation Award Biochemical characteristics of type I collagen of seven fish species from various habitat temperatures and its role in adaptation to water temperature
  • 2013/11 - 平成25年度日本水産学会中国・四国支部例会 優秀発表賞(指導学生の受賞) マダイにおけるProlyl 4-Hydroxylase遺伝子のcDNA部分配列,組織分布および季節変動
  • 2012/12 - 平成24年度日本水産学会中国・四国支部 優秀発表賞(指導学生の受賞) 日本海で漁獲されたマダラ(Gadus macrocephalus)皮由来の酸可溶性コラーゲンの精製
  • 2011/03 - 日本水産学会 平成22年度日本水産学会水産学奨励賞 水産物の黒色変化に関する生化学的解析
Association Membership(s) (5):
The Japanese Society for Plgment Cell Research ,  JAPANESE SOCIETY FOR BIOINFORMATICS ,  JAPANESE SOCIETY FOR AQUACULTURE SCIENCE ,  THE JAPANESE BIOCHEMICAL SOCIETY ,  日本水産学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page